Cod portocaliu de ploi si grindina in Oltenia !

0
957

Oltenia va fi lovită, din nou, de ploi torenţiale şi grindină. Judeţele Dolj, Olt şi Mehedinţi sunt sub avertizare meteo Cod Galben, de astăzi, de la prânz, şi până sâmbătă, la ora 10.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), „în intervalul menționat, vremea va fi instabilă. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, grindină și intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp”.

Pentru judeţele Gorj şi Vâlcea, ANM a emis o avertizare Cod Portocaliu, care intră în vigoare astăzi, la ora 15, şi se menţine până mâine, la ora 10.

“În cea mai mare parte a Munteniei și Dobrogei, nordul Olteniei, jumătatea de sud a Moldovei, precum și în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, va ploua torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 40…50 l/mp și pe arii restrânse 60…80 l/mp. În special în estul și sud-estul țării vor fi vijelii, grindină de medii și mari dimensiuni și frecvente descărcări electrice”, se arată în textul avertizării meteorologice.

Conform ANM, instabilitatea atmosferică se va menține temporar accentuată și în următoarele zile, în cea mai mare parte a țării.