Claudiu Manda la semnarea Firului II de apă Izvarna: “Astăzi se semnează un proiect de 445 de milioane de euro”

0
808

Sistemul de aducțiune Isvarna-Craiova este cel mai mare sistem de aducțiune de apă din România și traversează 97 de localități din județele Gorj și Dolj, cu o lungime de aproximativ 117 kilometri.

 

“Vorbește lumea că nu atragem fonduri europene sau că nu avem investiții. Astăzi se semnează un proiect de 445 de milioane de euro care deservește județul Dolj. Este unul dintre cele mai mari proiecte și putem să spunem că aproape jumătate de miliard de euro intră în județul Dolj. E clar că avem în conntinuare nevoie de bani europeni, e clar că trebuie să accesăm în continuare fonduri europene, însă spun ce spuneam și la început: trebuie simplificate procedurile. Oamenii nu mai au răbdare să le spui astăzi că ne apucăm de un proiect și să le spui abia peste 5-6-7 ani că s-a implementat un proiect. Dar, să ne bucurăm de acest moment, să îi mulțumim domnului Teodorovici că este astăzi aici, că semnăm astăzi această finanțare și să le urăm succes celor care trebuie să implementeze acest proiect, iar locuitorii județului Dolj, ai Craiovei și ai comunelor menționate să se bucure de această investiție”, a declarat senatorrul Claudiu Manda.

 

“Astăzi, s-a semnat, la Craiova, contractul de finanțare pentru PROIECTUL REGIONAL DE DEZVOLTARE A INFRASTRUCTURII DE APĂ ŞI APĂ UZATĂ DIN JUDEŢUL DOLJ, de către ministrul Eugen Teodorovici. După stadionul de fotbal și spitalul municipal, acesta este al treilea proiect de importanță majoră pe care l-am lansat în calitate de primar și are o valoare de aproape o jumătate de miliard de euro. În afara faptului că orașul Craiova și alte 22 de localități doljene vor avea fonduri pentru finalizarea rețelelor de apă și canalizare, cetățenii orașului vor putea beneficia de apă plată de izvor la robinet, din sursa Izvarna. Proiectul a necesitat un efort susținut pentru a putea fi semnat , nu doar din partea angajaților Companiei de Apă Oltenia, ci și din partea factorilor de decizie (guvern, Consiliul Județean Dolj, Consiliul Județean Gorj, Primăria Craiova, Parlamentul României), fiind necesară modificarea legislației ți multiple hotărâri de guvern sau ale administrației locale. Dar… în sfârsit, intrăm în linie dreaptă!
Aria proiectului cuprinde următoarele UAT-uri: Craiova, Cârcea, Malu Mare, Breasta, Bucovăț, Ghercești, Mischii, Pielești, Șimnicu de Sus, Ișalnita, Coțofenii din Dos, Calafat, Maglavit, Băilești, Poiana Mare, Piscu Vechi, Rastu Nou, Cerăt, Bechet, Ostroveni, Călărași, Dăbuleni, Plenița”, a declarat fostul primar al Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.

 

“Am fost onorat să semnez, alături de ministrul Fondurilor Europene, domnul Eugen Orlando Teodorovici, și de directorul general al Companiei de Apă „Oltenia“, doamna Adriana Cîmpeanu, contractul de finanțare pentru un amplu demers, la care se lucrează de foarte mulți ani – „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din Județul Dolj“.
Trăim o zi memorabilă pentru istoria zonei noastre, întrucât vorbim despre o investiție semnificativă, în valoare totală de 445 de milioane de euro, o investiție prin care se reușește introducerea sau extinderea rețelelor de apă și de canalizare în 22 de localități doljene”, a declarat președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

 

“Pentru craioveni, principalul beneficiu va fi faptul că la robinete va curge efectiv apă plată! Aducțiunea de apă de izvor de la Izvarna este cea mai mare componentă a acestul proiect.

Din această sumă, peste 222,000,000 euro sunt doar pentru municipiul Craiova și reprezintă extinderea rețelei de canalizare și apă pe străzile ce încă nu beneficiază încă de aceste utilități precum și aducțiunea Izvarna II”, a declarat Primarul Craiovei, Mihail Genoiu.

micapi.ro