Ciprian Arnautu a pus capat jafului de la Rast

Ciprian Arnautu a pus capat jafului de la Rast

O nebunie intreaga cuprinsese comuna Rast in ultimii 20 de ani . Zeci de procese , sute de infractiuni , numeroase nereguli evidentiate de catre Curtea de Conturi intr-un raport cutremurator si aflat pe masa organelor de ancheta . Parea ca nimeni nu va reusi in curand sa descalceasca itele tuturor problemelor generate de catre fostele administratii . Lucrari fara receptii care nu mai pot fi folosite in proiecte viitoare , documente care se bat cap in cap . In urma cu doi ani comuna arata ca in vestul salbatic .

Satui de abuzuri , lipsa de implicare si de scandaluri de coruptie , in urma cu un an si jumatate , oamenii din Rast au ales un primar tanar provenit din mediul silvic .

Desi nimeni nu ii dadea vreo sansa , acesta a reusit cu ambitie si rabdare sa descurcele itele unei administratii care parea imposibil de deblocat . Surprinzator acesta a reusit sa depuna si mai multe proiecte desi problemele lasate in urma de catre fostul primar pareau sa nu ofere sansa atragerii vreunui proiect pe fonduri europene si guvernamentale .

S-au realizat cateva lucruri chiar si din bugetul local , ceea ce parea de neconceput inainte . Viitorul pare sa aiba culori ceva mai optimiste pentru locuitorii din Rast chiar daca trecutul , prin fostul primar incearca sa blocheze actuala conducere a primariei prin zeci de procese si reclamatii .