La fel ca intotdeauna , Ziarul de Calafat , cunoscut ca fiind publicatia care a realizat cele mai bune predictii electorale face si anul acesta predictii privind alegerile locale din 2020 . Acum vom prezenta doar candidatii urmand ca dupa sarbatori sa va anuntam in opinia noastra si cel mai probabil castigator .

Este stiut ca in ultimii 12 ani indiferent ca au fost alegeri locale , europarlamentare , parlamentare , prezidentiale sau referendumuri , candidatii sustinuti de catre Ziarul de Calafat au castigat intotdeauna alegerile la nivelul municipiului Calafat sau dupa caz a intregii zone . Sa o luam deci pe rand .

La PSD care este partidul castigator al alegerilor trecute cel mai probabil candidat va fi Titu Mungiu , consilier PSD si actualul director al societatii care gestioneaza podul Calafat – Vidin . In cazul in care acesta nu isi va asuma o candidatura este posibil ca Radu Draghici presedintele PSD Calafat sa fie o varianta viabila sau dupa modelul de acum doi ani si jumatate , PSD poate veni cu un candidat surpriza care nu a mai candidat pana acum pentru functia suprema in oras .

La PNL lucrurile par mai simple , candidatul urmand sa fie Doru Mituletu , fost viceprimar si actual diriginte al Postei Calafat . Din surse judetene exista informatii certe conform carora acesta va fi sustinut de catre familia Traistaru care este de asemenea un jucator electoral important .

La ALDE in ciuda tuturor jocurilor de culise din acest moment , candidatul va fi actualul viceprimar Leontin Afrenie .

Anul viitor este posbil ca dupa mult timp sa avem si un candidat femeie care in mod sigur va avea sansele ei .

Din partea PMP probabil va fi asumata o candidatura de catre Radu Ciobanu iar USR va avea de ales daca va merge singur pe liste sau in comun cu PNL . Predictia ziarului este ca va fi o lista comuna avand in vedere tineretea organizatiei USR care va fi in fata primului asemenea examen electoral .

Va fi un vot atipic in care vom vedea populatia rurala si pe cei din zona caselor votand candidatul PNL in timp ce candidatul PSD va da lupta pe grupuri bine targetate si in zona blocurilor . Predictia ziarului este ca pentru prima data viitorul primar va avea si majoritatea in consiliul local deoarece va fi o campanie sustinuta in acest sens iar voturile vor fi polarizate in doua directii .

De viteza cu care se va rebrandui PSD la nivel local vor depinde in mare masura rezultatele alegerilor . De asemenea ramane de vazut pe cine va sustine echipa care a castigat alegerile din ultimii 12 ani la Calafat avand in vedere ca aceasta a dovedit fara putinta de tagada ca are cea mai mare expertiza electorala realizand multe miracole electorale dea lungul anilor .

De la inceputul anului viitor ( an marcat de doua competitii electorale ) vor incepe primele miscari de trupe iar oamenii care in majoritate si-au ales taberele vor incepe sa o faca fara perdea . Este perioada cand incepe disolutia puterii si veti vedea surprize maxime referitoare la anumite persoane considerate garantii pentru lideri fara experienta electorala .

Cum nici o campanie nu isi gaseste farmecul si identitatea fara cateva bombe cu efect electoral devastator , in primavara-vara anului viitor vor exploda doua cu efect devastator si care probabil vor fi prezentate in premira de ziarul nostru . Ce trebuie stiut este ca alegerile viitoare vor avea un castigator , oricare va fi el , care va lua totul . Asta inseamna ca schimbarile vor afecta mare parte dintre institutiile locale nu numai primaria . De asemenea pentru prima data nimeni nu va mai putea schimba tabara in ultima jumatate de an deoarece la modul si viteza in care se constituie echipele si promisiunile in curand nu va mai fi loc in barcile candidatilor cu sanse . In curand vom reveni cu o analiza mai ampla .

Facebook Comments