Suntem in an electoral cu alegeri europarlamentare si prezidentiale dar cu siguranta in acest an incepe precampania pentru alegerile locale . Ca in fiecare an in aceasta perioada facem predictiile pentru mandatul viitor . De fiecare data previziunile Ziarului de Calafat s-au dovedit foarte precise . Ca de fiecare data ne bazam pe informatii atat din sfera politica cat mai ales din mediul local unde vor fi desfasurate alegerile . Analizam atat trendurile cat si situatia politica locala .

Cu siguranta performeri vor fi din nou Gheorghe Mungiu la Ciupercenii Noi si Marin Duta la Cetate care vor obtine cu siguranta cele mai consistente rezultate si care nu au absolut nici o emotie privind mandatul viitor . Nici Puiu Calafeteanu la Plenita sau Constantin Tache la Ghidici nu vor avea probleme desi in privinta ultimului exista zvonuri ca nu ar mai candida . Aceeasi situatie a incertitudinii candidaturii actualilor primari in functie este si situatia altor localitati din zona . La Desa alegerile se pare ca se joaca si un contracandidat puternic ar putea invinge primarul in functie .

In acelasi timp la polul opus Lucian Ciobanu primarul Calafatului si Iulica Baloi primarul de la Seaca de Camp par sa nu mai aiba absolut nici o sansa la scrutinul electoral viitor .

Desi PNL are cativa candidati buni in zona Calafat , cu siguranta forta organizatorica si resursele umane de care dispune PSD ii va face sa castige marea majoritate a primariilor din zona chiar si in localitati in care primarii in functie nu vor mai candida sau nu vor mai fi desemnati candidati din cauza increderii foarte scazute pe care o au in localitatile pe care le conduc . Cu ” miracolele ” electorale ” realizate in campania trecuta la Poiana Mare si mai ales la Calafat au dovedit ca orice este posibil . Cele mai dure batalii PSD – PNL este de asteptat sa fie date la Calafat , Poiana Mare si Motatei , acolo unde candidatii PNL au fost la un pas sa castige la alegerile trecute . Ramane de vazut insa cine vor fi candidatii celor doua partide si cati dintre fostii candidati PNL vor mai juca in tabara liberala la alegerile viitoare .Cu o analiza mai ampla si alta pentru fiecare localitate in parte vom reveni dea lungul acestui an .

Facebook Comments

Lasă un răspuns