Cine este Mihai Cotea , candidatul PSD la primaria Calafat

0
3750

Multe intrebari s-au nascut din dorinta fireasca de a cunoaste mai bine pe Mihai Cotea , candidatul PSD la primaria municipiului Calafat . Bineinteles si multe atacuri nejustificate ,generate doar de un interes politic meschin , s-au pravalit asupra acestuia desi candidatul PSD a decalarat si dovedit ca nu doreste sa raspunda atacurilor si ca doreste sa faca o altfel de politica fata de acea cu care se obisnuisera calafetenii in ultimii ani .

El este fiul celebrului preot Stefan Cotea care a slujit o viata la biserica de la piata fiind la un moment dat si protopop . De altfel chiar si Mihai Cotea a refuzat functia de protopop pentru a ramane aproape de Calafat . Provenit dintr-o familie respectabila , Mihai Cotea este calafetean , sotia sa fiind medic stomatolog . Fiul sau Andrei este elev la un liceu din Craiova .

Este considerat de prieteni un ” fanatic ” al muncii , programul sau incepand de la 7 dimineata pana seara tarziu . A preluat o activitate de familie , apicultura , devenind intre timp unul dintre cei mai importanti apicultori din Oltenia .

A dezvoltat in permanenta aceasta activitate dezvoltand-o atat prin investitii chibzuite cat si prin accesarea unor fonduri europene . De altfel intreaga sa familie se ocupa in continuare cu apicultura in care a angrenat atat rude prin alianta , prieteni cat si oameni care au dorit sa isi dezvolte aceasta pasiune .

” Familia si munca sunt pilonii de baza ai sociatatii ” in acceptiunea candidatului PSD la primaria Calafat . ” Cel mai mare dar pe care i-l poti oferi unui om este sa ii dai posibilitatea sa munceasca . Da-i posibilitatea sa poata asigura un trai decent familiei sale , da-i posibilitatea sa se poata uita fara rusine in ochii copiilor sai pe care sa ii invete de asemenea ca munca nu este o rusine ci o onoare si o responsabilitate . Daca nu oferi oamenilor posibilitatea sa munceasca le furi demnitatea . Degeaba plantam panselute daca oamenii din oras sunt saraci . Nu exista prioritate mai mare decat crearea de locuri de munca . Viitorul primar trebuie sa gaseasca solutiile . Intr-o tara in care zone intregi se plang de lipsa fortei de munca este impardonabil sa nu gasim investitori ope care sa ii atragem avand in vedere potentialul zonei noastre . Nu o sa spun niciodata ca sunt cel mai potrivit sa devin primar . Oamenii sunt singurii care vor hotari si sunt convins ca vor lua cea mai buna decizie . Indiferent de decizie insa , de a doua zi trebuie sa incheiem circul politic si sa ne asezam cu totii la masa pentru a identifica cele mai bune solutii pentru orasul nostru . Este timpul ca disputele politice sa nu mai afecteze orasul pentru ca oamenii nu au nici o vina pentru faptul ca politicienii nu se inteleg ”

Mihai Cotea dincolo de faptul ca este preot a demonstrat abilitati importante in zona privata dar are si o experienta administrativa importanta tinind cont ca a fost consilier local si consilier al primarului .

” Despre toti aceia care ma acuza de diverse ilegalitati ii rog sa aduca un singur document din care sa rezulte ca am furat un singur leu . Trebuie sa incheiem cu schismele care au macinat societatea noastra in ultimii treizeci de ani . In loc sa gasim solutii prin care sa traim mai bine mereu ne-am dorit sa moara capra vecinului . Este nevoie doar de o resetare profunda care sa ne aduca la momentul acela in care eram toti mandri , demni si fara frica zilei de maine . Viitorul primar va avea sarcina sa dovedeasca ca si orasul nostru poate sa reuseasca . Dar cel mai important va fi sa redea increderea oamenilor ca pot avea o viata decenta si pot oferi un viitor copiilor lor . ” spune Mihai Cotea candidat PSD la primaria Calafat .