Calafatul este condus pe ultimul drum pe ritm de manele

Calafatul este condus pe ultimul drum pe ritm de manele

Saptamana trecuta un eveniment fericit a blocat partial si a asurzit total Calafatul . Nu a fost primul si nu va fi nici ultimul . Dincolo de bucuria nuntasilor , vizibila si prin numarul de manelisti si fani ai acestora pe metrul patrat , in Calafat erau blocate doua strazi iar pe bulevard se circula cu intermitente in momentele cand nu defila coloana nuntasilor precedata de o caleasca din care se coborau cu multa emfaza ocupantii acesteia mai ceva decat figurile regale .

Nici asta nu a fost deranjant , pentru ca fiecare sarbatoreste asa cum i se pare potrivit . Nici macar muzica asurzitoare care nu a lasat Calafatul sa doarma nu a fost un capat de tara pentru ca ne-am cam obisnuit cu trecerea la statut de oras aflat sub ocupatia iubitorilor de manele . De ceva vreme autoritatile locale par neputincioase ca sa nu spunem ca sunt in cârdașie cu acesti baieti care par sa puna stapanire pe oras . Nu este vorba doar despre actuala conducere a primariei pentru ca acest fenomen dureaza de ceva vreme . 

Ceea ce este deranjant insa este faptul ca in timp ce nu se face absolut nimic pentru a se impiedica distrugerea Calafatului se accepta si chiar se promoveaza asemenea comportament . In timp ce tinerii nostri olimpici aleg sa nu se mai intoarca in oras , acesta este tot mai mult invadat de persoane care au problerme grave cu exprimarea in limba romana si care un comportament violent . Calafatul era un oras linistit insa in ultimii ani am avut ocazia sa vedem adevarate lupte de strada intre familii ca sa nu le zicem clanuri. 

In timp ce oamenii obisnuiti se chinuie sa isi plateasca taxele si impozitele , vedem adevarate palate care apartin unor persoane care nu au nici o zi de munca pe cartea de munca si nu au fost niciodata patronii sau administratorii vreunei firme ceea ce in mod logic inseamna ca au obtinut acei bani din activitati infractionale . Doar aflam din cand in cand ca unii au fost '' ridicati '' de catre DIICOT sau Interpol pentru infractiuni foarte grave .

Eram considerati un oras de granita cosmopolit cu multi comercianti si intelectuali pana la al doilea razboi mondial , pe vremea comunistilor devenisem un mare centru industrial , acum am ajuns orasul manelelor si al inculturii .