Calafat: Puștoaică de 15 ani, arestată la domiciliu după ce a furat 100000 de lei

0
7681

Luni, 27 aprilie 2020, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Calafat au reţinut pentru 24 de ore o fată de 15 ani, bănuită de comiterea infracţiunii de furt calificat

Adolescenta a fost prezentată unităţii de parchet, iar apoi instanţei de judecată, care a dispus faţă de aceasta măsura arestării la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

Din cercetările efectuate, poliţiştii au stabilit că fata de 15 ani a pătruns, la data de 25 aprilie 2020, în locuinţa unei femei de 84 de ani, din Calafat, folosind în acest sens o cheie de la una dintre uşile de acces în imobil. Astfel, a profitat de absenţa persoanei vătămate de la domiciliu, aceasta lipsind pentru aproximativ 1 oră și a furat, dintr-o încăpere, suma de aproximativ 100000 de lei.

Pe parcursul cercetărilor poliţiştii au efectuat 4 percheziţii domiciliare, la locuinţele unor persoane din Calafat, inclusiv la domiciliul minorei în cauză. La respectiva locaţie, poliţiştii au găsit cheia de la uşa de acces în locuinţa persoanei vătămate, precum şi suma de aproximativ 7.000 de lei, cercetările fiind continuate pentru recuperarea întregului prejudiciu.

De asemenea, s-a dispus efectuarea unei expertize medico-legale psihiatrice în vederea stabilirii existenţei discernământului în ceea ce o priveşte pe minoră.

Cercetările sunt continuate de poliţişti în vederea lămuririi tuturor aspectelor, urmând ca la finalizarea acestora dosarul penal să fie înaintat unităţii de parchet cu propunerile corespunzătoare. preluare https://www.vocea-olteniei.ro