Bugetul Calafatului a fost declarat legal ! PSD a avut dreptate , primarul a gresit ! Din nou !

Bugetul Calafatului a fost declarat legal ! PSD a avut dreptate , primarul a gresit ! Din nou !

Marti , bugetul muncipipiului Calafat a fost declarat legal de catre Prefectura Dolj dupa ce in prealabil nu primise viza de legalitate din partea secretarului municipiului Calafat . De asemenea primarul si toata echipa sa a trambitat cu incredere ca bugetul nu este legal desi era clar ca se inseala .

 Ce s-a intamplat de fapt . In sedinta Consiliului Local de aprobare a bugetului consilierii PSD impreuna cu o parte dintre consilierii PMP si PNL au adus mai multe amendamente bugetului prin care au fost luati mai multi bani de la capitolul functionare pentru a fi relocati catre investitii . In special au fost alocati mai multi bani catre alimentare cu apa si canalizare , invatamant , sanatate si catre satele orasului . Cu toate acestea , primarul a hotarat sa incerce blocarea acestor investitii prin invalidarea bugetului . Argumentatia sa era ca fusesera luati bani de la functionare si redicrectionati catre investii punandu-se in pericol functionarea primariei , ceea ce era fals . Nu se pot lua fonduri de la salarii si cheltuieli legate de utilitati , pentru ca altfel teoretic daca un primar cheltuie toti banii pe functionare si nimeni nu il va putea impiedica . Curios este ca actualul primar  , desi este de un an si jumatate in functie , a fost sase ani si jumatate viceprimar si alti foarte multi ani consilier local , pare ca nu a reusit sa inteleaga lucruri simple cum ar fi constructia bugetului local .

Actiunea sa a avut doar darul de a intarzia primirea bugetului . Acum insa primaria ar trebui sa lase in sfarsit orgoliile si sa treaca la aplicarea hotararilor consiliului local a carui varianta de buget s-a dovedit a fi nu numai legala , dar cu siguranta si mai buna .