Breaking News ! Ofiter de politie retinut la Calafat pentru complicitate la contrabanda cu tigari !

0
4593

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Calafat au reţinut un ofiţer de poliţie din cadrul Poliţiei de Frontieră care a fost surprins în timp ce săvârşea infracţiunea de complicitate la contrabandă cu ţigări. Ofiţerul respectiv a fost reţinut pe o perioadă de 24 ore şi urmează să se facă, în cursul zilei de astăzi, propunere de arestare preventivă către Judecătoria Calafat.

În Punctul de Trecere a Frontierei Calafat s-a prezentat pentru a efectua controlul de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean român, în vârstă de 40 de ani, la volanul unei autoutilitare, care transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, chipsuri și cornuri, din Bulgaria pentru România.

Cu ocazia controlului amănunțit efectuat, poliţiştii de frontieră au descoperit, disimulate în spatele cutiilor cu chipsuri și cornuri, mai multe cutii de carton care conțineau cantitatea totală de 71.500 pachete cu țigări, fără timbru fiscal.

Întreaga cantitate de țigări, în valoare de 1.430.000 lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigări, faptă prevăzută de Legea 227/2015.

În cauză, cercetările continuă sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Calafat in vederea stabilirii întregii activități infracționale si depistării tuturor persoanelor implicate.