Bomba in PSD Calafat . Candidatura neasteptata !

0
3303

Intr-o postare pe facebook , fostul primar Mircea Guta isi anunta sustinerea pentru functia de primar pentru un candidat neasteptat . Gratiel Dominic Ionescu este consilier PSD la al doilea mandat .

=Mai mult , fostul primar pluseaza si anunta ca il va sustine pe Gratiel Dominic ” indiferent de culoarea politica la momentul examenului electoral local ” . Deci este posibil sa ne asteptam din partea acestuia chiar la o candidatura independenta sau din partea altui partid in cazul in care nu va fi sustinut de catre PSD .

Situatia in interiorul PSD Calafat este putin confuza avand in vedere faptul ca sansele ca actualul primar sa fie sustinut pentru un nou mandat sunt aproape nule . Acesta nu se mai bucura de suport popular si nici de sustinerea majoritatii membrilor relevanti . O sustinere in continuare a acestuia ar fi un act sinucigas iar PSD , cel putin la Dolj , nu a dovedit tendinte suicidale .

La alegerile locale trecute Mircea Guta a fost principalul motor al castigarii acestora iar fara sprijinul acestuia s-a vazut ca la scrutinul prezidential au fost pierdute sectiile de la Ciupercenii Vechi si de la gradinita din cartierul Cobuz care erau printre fiefurile electorale ale fostului primar .

Aflat in penitenciar , fostul primar , nu mai detine bagajul electoral anterior insa cu siguranta mai poate sensibiliza inca destule voturi care trebuie luate in calcul . Tocmai de aceea sustinerea pe care o anunta azi pentru un candidat PSD trebuie privita cu toata seriozitatea de catre acest partid , pentru ca daca actualului primar Mircea Guta cu siguranta nu ii va acorda niciodata sustinerea , probabil ca va face acelasi lucru in cazul desemnarii altui candidat cu exceptia lui Gratiel Dominic Ionescu .

Daca in ultimele luni Gratiel Dominic era considerat ca fiind ultimul sustinator relevant al actualului primar iata ca lucrurile nu stau deloc asa iar informatiile privind racirea relatiilor dintre cei doi se dovedesc reale . Politician vechi Gratiel a realizat ca orice apropiere de actualul primar este letala electoral pentru orice candidat la functia de primar .

Iata intreaga postare de pe facebook a fostului primar Mircea Guta : ”

DISTINSII MEI VIZITATORI,

Pornesc astazi mesajul meu catre Dvs, prin cateva randuri celebre despre Filozofia Universala : < Arta a carei materie este cuvantul va presupune intotdeauna un spirit critic si creativ pentru ca orice discurs este, in fond, o critica a vietii: numeste, caracterizeaza, judeca si, astfel, creeaza>.
Am ajuns la momentul adevarului si al responsabilitatii.
Am laudat, am criticat, am analizat si iarasi am cautat rabdator printre domniile lor, activistii din teren, pe cel mai compatibil pretentiilor municipiului nostru, pentru care al meu cuvant bazat pe logica si realitate, sa aiba credibilitate si recunoastere, inclusiv in urma unui succes, nu doar in aportul adus la lupta sacrificatoare de dinainte.
Singurul om pe care il vad in masura sa aduca oraselul nostru la standarde europene din toate punctele de vedere si care ar avea toata sustinerea mea, daca se hotaraste sa intre in competitie, indiferent de culoarea politica la momentul examenului electoral local, este Ionescu Gratiel Dominic, fiind consilierul care permanent a cerut atat primarului cat si colegilor din consiliu sa lase ambitiile, fie politice, fie personale si sa voteze in favoarea orasului si a locuitorilor.
Dincolo de imperfectiunile inerente ale unui pretendent din popor la inalta functie publica locala, consider ca are suficienta experienta, capacitate si coloana vertebrala in initierea unei rearmonizari constructive de politici locale in interesul Cetateanului Calafetean.
Incontestabil, a fost unul dintre cei mai vocali si activi consilieri municipali din ultimele doua mandate si in multe situatii un adevarat barometru pentru alinierea deciziilor consiliului local indinspensabile functionarii executivului municipiului nostru.
Sunt dispus sa-i pun la dispozitie tot potentialul meu cumulat de-a lungul vremii incat sa constituie o echipa calitativ- profesionala competitiva, performanta si flexibila pentru si in conformitate cu juramantul de credinta ce se va depune in fata Cetateanului Calafetean.
Amintesc tuturor liderilor implicati ca exista viata si dupa desemnarea invingatorilor, acela fiind adevaratul test de inteligenta, siguranta si profesionalism.
Ma inclin in fata Dvs. , toti locuitorii Municipiului Calafat si cunoscutii mei de pretutindeni, aducandu-va urarile mele din inima:
UN AN NOU MINUNAT, 2020, ORNAMENTAT NUMAI CU IMPLINIRI, IUBIRE SI SANATATE, ALATURI DE TOTI CEI DRAGI! LA MULTI ANI FERICITI!
– Acelasi : Mircea Guta!”