Băuturi alcoolice și țigarete, descoperite ascunse în două mijloace de transport la PTF Calafat

Băuturi alcoolice și țigarete, descoperite ascunse în două mijloace de transport la PTF Calafat

Poliţiştii de frontieră doljeni au descoperit în urma unor controale efectuate asupra a două ansambluri rutiere, cantitatea de 5.000 de țigarete și mai multe sticle cu băuturi alcoolice, ascunse și nedeclarate. Produsele aparțineau șoferilor celor două mijloace de transport, doi cetățeni străini, în vârstă de 46 și 61 de ani.

În data de 10.03.2022, în jurul orei 10.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în țară un cetățean bulgar, în vârstă de 61 de ani, conducând un ansamblu rutier, care transporta bunuri diverse din Turcia pentru România.

În urma controlului amănunțit efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, în cabina autocamionului,  ascunse în plafon, 5.000 de țigarete (250 pachete) inscripționate cu nume diferite de mărci, care aveau aplicate timbru fiscal bulgăresc.

Colegii noștri au stabilit faptul că țigările descoperite aparțineau șoferului mijlocului de transport, care nu avea documente de proveniență pentru bunurile respective.

Întreaga cantitate de ţigarete, estimată la o valoare de 5.000 lei, a fost indisponibilizată de către lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal Calafat în vederea continuării cercetărilor, iar persoana în cauză a fost sancționată contravențional conform Legii 227/2015 privind Codul Fiscal al României.

De asemenea, în cursul acestei dimineți, în jurul orei 05.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, judeţul Dolj, polițiștii de frontieră au efectuat un control specific asupra unui alt ansamblu rutier, condus de către un cetățean turc, în vârstă de 46 de ani. Șoferul transporta conform documentelor prezentate, piese auto, pe ruta Turcia-Norvegia.

În cabina mijlocului de transport, au fost descoperită ascunsă cantitatea de  18 litri de alcool, depozitată în sticle care erau  inscripționate cu numele unei mărci cunoscute. În cadrul verificărilor, s-a stabilit faptul că produsele aparțineau șoferului mijlocului de transport.

Marfa sus-menționată, estimată la o valoare de 900 lei, a fost indisponibilizată de către lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal Bechet, iar persoana în cauză a fost sancționată contravențional conform Legii 227/2015 privind Codul Fiscal al României.