Anul si schimbarea! Noua structură a anului școlar. Se renunță la semestre și trimestre, se trece la module

Anul si schimbarea! Noua structură a anului școlar. Se renunță la semestre și trimestre, se trece la module

Bulibaseala totala pentru elevi si parinti!

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, miercuri, 30 martie, noua structură a anului școlar.
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat noua structură a anului școlar, care va avea module de învățare de 6-7-8 săptămâni, alternate cu vacanțe scurte, potrivit declarațiilor de presă susținute la finalul ședinței de Guvern.
Se renunță la semestre și trimestre și se introduce anul școlar cu cinci module de învățare. O altă premieră este săptămâna „mobilă” de vacanță, în luna februarie.
Propunerea agreată, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu, după consultări, a fost ca școala să înceapă pe data de 5 septembrie, cu un prim modul de învățare.
După o perioadă de câteva săptămâni, în data de 24 octombrie, elevii ar urma să intre în vacanță, a zis ministrul. Săptămâna 24 - 30 octombrie va fi prima vacanță, acordată tuturor elevilor și preșcolarilor.
După această vacanță, de la finele lunii octombrie, urmează modulul al doilea de învățare, care se va derula până în preajma sărbătorilor de Iarnă. Urmează cea de-a doua vacanță, din 23 decembrie până pe 8 ianuarie.
Apoi, urmează modulul al treilea, cu începere din 9 ianuarie.
Sorin Cîmpeanu vorbește aici despre o premieră: modulul al treilea se va derula până în luna februarie, când vine cea de-a treia vacanță, în a doua săptămână, a treia săptămână sau a patra săptămână. Decizia aparține fiecărui inspectorat școlar județean.
După vacanța din februarie, începe cel de-al patrulea modul, care se va derula până în preajma sărbătorilor pascale, atât catolice, cât și ortodoxe. Mai exact, vacanța va fi organizată în perioada 8 - 23 aprilie.
După această vacanță, urmează modulul 5, până pe 16 iunie.
Cea de-a cincea vacanță este cea de vară, care a rămas să înceapă în data de 17 iunie și va dura până în prima zi de luni din septembrie, când ar urma să înceapă anul școlar 2023 - 2024, notează Mediafax.
Săptămâna verde
„Aș mai face încă o precizare. Avem o altă noutate alături de săptămâna Școala Altfel, avem și Săptămâna Verde. Această săptămână va putea fi introdusă și am agreat că va fi introdusă în structura anului școlar 2022 – 2023 în modulele patru și cinci de învățare școlile vor avea libertatea să-și aleagă, în funcție și de condițiile meteo și de alte specificități locale, să fie Săptămâna Verde în modulul patru și Școala Altfel în modulul cinci sau săptămâna altfel în modul patru și Săptămâna Verde în modul cinci.
Am pus la punct împreună cu domnul ministru al Mediului încă de anul acesta, când, deși nu există în săptămâna anului școlar o Săptămână Verde, împreună vom avea o mobilizare a elevilor în jurul activităților de mediu. În acest sens, vom avea o conferință cu toți inspectorii școlari vineri, la 10:00. Vom introduce în acest fel prezentări făcute de către personalul care este abilitat să prezinte aceste elemente, îmi place să cred într-o manieră foarte atractivă, de mediu”, a spus ministrul.