Angajaţii Primăriei Calafat au rămas fără salarii. „Unii şi-au umflat salariile, alţii au rămas vai mama lor”, se plâng angajaţii.

0
1257
De două luni, administraţia locală din Calafat nu a putut vira drepturile salariale angajaţilor întrucât consilierii locali nu s-au înţeles să voteze bugetul pe 2019. Neînţelegerile se învârt în jurul grilei de salarizare. „Unii şi-au umflat salariile, alţii au rămas vai mama lor”.  Problemele la Calafat sunt legate de modul în care au fost calculate salariile.

Oamenii spun că primarul Lucian Ciobanu şi alţi şefi de departamente au salarii care depăşesc 6.000 de lei, în timp ce majoritatea angajaţilor primesc un net de 1500 de lei. „Bugetul Municipiului Calafat este folosit într-o proporţie foarte mare pentru plata salariilor, ceea ce este inacceptabil, Primăria Calafat nu mai poate derula investiţii extrem de necesare pentru dezvoltarea oraşului, deoarece trebuie sa plătească salarii imense”, avertiza încă din luna mai Petre Trăistaru, consilier local. Până acum pe tema bugetului au fost nu mai puţin de nouă şedinţe. „Este vina ăstora care ne conduc. Se ceartă ca chiorii pe banii noştri. Unii au ditamai salariile, alţii fac foamea. Unii şi-au umflat salariile, alţii au rămas vai mama lor”, se plâng angajaţii. În ajutorul salariaţilor de la Calafat a sărit şi Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici care a transmis deja o somaţie primarului. „Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici vă solicită să procedaţi de urgenţă la plata salariilor angajaţilor Primăriei Municipiului Calafat, motivat fiind de faptul ca de doua luni de zile aceştia sunt privaţi de aceste drepturi.. Solicităm de asemenea sa dispuneţi plata la zi a tuturor salariilor aşa cum au fost ele stabilite precum şi dobânda legală pentru fiecare zi de întârziere. Membrii noştri de sindicat au suferit un prejudiciu material prin neacordarea drepturilor salariale stabilite de lege, fapt ce a creat un dezechilibru financiar major în bugetul familial al oricărui angajat”, se arată în adresa trimisă conducerii Primăriei Calafat.

Citeste mai mult: adev.ro/pt8qgf