Am mai vazut minciuni de campanie dar asa ceva … Dupa ce ne-a promis autostrada si gaze , guvernul liberal promite si modernizarea portului !

0
506

Inainte de alegeri guvernul liberal pare ca nu se poate opri din promisiuni . Dupa gaze si autostrada facuta de americani , in sedinta de azi guvernul aproba modernizarea portului si a infrastructurii feroviare aferenta . Bineinteles ca este doar o hartie fara nici o suma alocata . iata cum suna anuntul .

Printre proiectele de hotărâri de guvern care urmează să fie discutate la şedinţă se numără: aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Extinderea infrastructurii portului Calafat (km 795) şi sistematizarea dispozitivului feroviar al portului – etapa I”. Suna tare , nu ?

Din pacate , aprobarea acestor indicatori nu inseamna aprobarea nici unui ban ci doar demararea arpobabrii unui lung sir de studii de fezabilitate si proiecte tehnice . Ce nu stie guvernul este ca degeaba faci infrstructura feroviara pentru ca primordiala sunt lucrarile de adancire a senalului nevigabil chiar in port pentru ca nu se pot efectua operatiuni privind incarcaturi mai grele .