Alertă meteo ANM. România, cuprinsă de un val polar. Temperaturile încep să treacă pe minus

0
653

România este cuprinsă de un val polar. Meteorologii de la ANM au emis alertă meteo iar veştile nu sunt tocmai bune. Conform acestora, temperaturile încep să scadă considerabil şi sunt anunţate ninsori şi lapoviţă.

 

România este cuprinsă de un val de aer polar

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă alertă meteo pentru weekend. Confom ANM, temperaturile sunt în scădere, iar în zonele de munte va ninge. În ceea ce priveşte dealurile din sudul ţării, sâmbătă, se anunţă lapoviţă, iar în celelalte zone ale ţării va ploua. Vântul suflă tare în est, în sud-est și în extremitatea vestică, cu viteze de 40-50 km/h, iar în zonă înaltă de munte se transformă în viscol. Maximele termice vor fi mai mici decât zilele trecute: 1-7 grade.

În Dobrogea şi Bărăgan, se anunţă cer noros, vânt intens, iar maximele nu trec de 7 grade. În Moldova, vremea va fi închisă, cu posibile precipitaţii şi vânt activ. Temperatura maximă va fi de 6 grade.

 

În nordul Transilvaniei şi Maramureş, temperaturile nu depăşesc 5 grade. În ceea ce priveşte ţinuturile vestice, în zonele joase, va fi vreme frumoasă, însă vântul va bate puternic. În zonele de munte, însă, va ninge, iar viscolul se arată la altitudini mari. Sudul Transilvaniei va fi acoperit un un strat subţire de zăpadă, iar vântul va sufla cu peste 70 de km/h. Maximele nu vor trece de 5 grade, iar în depresiuni, noaptea, termometrele vor arăta -10 grade.

Nici în Oltenia nu va fi vreme frumoasă. Va fi lapoviţă la deal şi ploi la câmpie, iar temperaturie continuă să scadă. Sudul României va avea şi el parte de o zi mohorâtă, cu lapoviţă şi ploi.