ALEGERI LOCALE 2020 . LA CETATE CASTIGA ACTUALUL PRIMAR FARA DREPT DE APEL !

0
6898

Incepem asa cum am promis analiza viitoarelor scrutinuri electorale locale in zona Calafat .

Prima pe lista este si cea mai usoara predictie . Comuna Cetate condusa de Duta Marin  .

Comuna Cetate, una din cele 95 comune ale județului Dolj, este așezată în sud-vestul țării, în lunca Dunării, în amonte, pe terasa “50 – 130” (cernoziom și pânza freatică la 10 m adâncime), la limita dintre județele Mehedinți și Dolj, pe DN 56 Calafat – Drobeta Turnu-Severin, la km 25 și DJ Craiova-Cetate la km 72.

Comunele cele mai apropiate sunt: spre sud – Hunia; spre NV – Izîmșa și NE – Unirea.

Comuna are o suprafață locuibilă de 244 ha, o suprafață agricolă de 6.243 ha (60% teren arabil, 10% păduri și 30% alte destinații).

Conform recensământului efectuat în 2011, populația comunei Cetate se ridică la 5.368 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior din 2002, când se înregistraseră 5.971 de locuitori.[1] Majoritatea locuitorilor sunt români (79,49%), cu o minoritate de romi(17,1%). Pentru 3,41% din populație, apartenența etnică nu este cunoscută. Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (96,09%). Pentru 3,41% din populație, nu este cunoscută apartenența confesională.

Comuna Cetate este administrată de un primar și un consiliu local compus din 15 consilieri. Primarul, Marin Duță, de la Partidul Social Democrat, a fost ales în .

Aureolat de catre numeroase realizari edilitare dar si de o acuitate politica remarcabila , primarul de la Cetate a fost in permanenta recordmanul scorurilor electorale in judetul Dolj

Anticipam ca si de aceasta data va fi la fel iar primarul de la Cetate isi va reinoi fara nici o emotie mandatul la umbra unui scor electoral aproape de unanimitate .

Amintim faptul ca din 2008 , Ziarul de Calafat a previzionat corect toti catigatorii alegerilor din Calafat si comunele invecinate . In curand revenim cu analiza celorlalte localitati , una cate una .