ALEGERI 2020 – Lucian Ciobanu are ZERO sanse sa mai obtina un nou mandat !

0
2768

Surpriza uriasa a alegerilor din 2016 a fost fara indoiala castigarea alegerilor locale de la Calafat de candidatul PSD , Lucian Ciobanu . Desemnat  dupa ce intr-un sondaj profesionist era creditat cu 2 % , nimeni nu dadea nici o sansa candidatului PSD . Insa sustinut de catre fostul primar Mircea Guta si echipa care castigase alegerile in ultimii 12 ani la Calafat a fost realizat practic un miracol fiind obtinuta o victorie la limita in fata lui Doru Mituletu , candidatul PNL . ” Nu am vazut niciodata asa ceva . Ce s-a intamplat la Calafat depasete orice inchipuire ” spunea un om politic vechi din politica doljeana referindu-se la alegerile locale din 2012 .

Chiar si inceputul mandatului a fost vijelios insa dupa aproximativ un an totul s-a rupt brusc si a luat-o la vale cu viteza unui satelit iesit de pe orbita geostationara . Primarul si-a asumat proiecte si viziuni nerealiste sutinute doar de o lipsa de experiza crasa . Lipsa de experienta administrativa a fost dublata si de lipsa de experienta politica nereusind sa gestioneze situatii banale chiar si pentru oameni politici fara veleitati deosebite . Sarabanda angajarilor si a maririi exagerate a unor salarii a dus la sufocarea investitiilor si chiar la reducerea drastica a cheltuielilor administrative destinate lucrarilor curente de gestionare a orasului , lucru recunoscut public chiar de primar in mai multe ocazii . Lipsa de experienta a sa si a oamenilor din jurul sau nu reusesc sa il faca sa vada ca majoritatea celor pe care ii considera sustinatori sunt deja in alte barci politice si doar asteapta inceputul anului viitor ca sa isi faca publice optiunile . Un sondaj realizat de curand de un partid politic ( pe care il vom publica in curand ) important l-a readus la nivelul de 2% pe care il avea inainte de alegeri . Nu este nici pe departe insa de acuzat in totalitate . Alaturi de el sunt oameni din conducerea primariei si din propria sa echipa care se presupune ca stiu sa dezlege problemele administrative si politice si ca pot oferi sfaturi competente de o acuratete macar aproximativa . Dar cand administrativ nu se pot realiza coerent sarcini simple , politic este un dezastru de proportii epice iar comunicarea se reduce la niste poze si atacuri la adversari iar singurul argument este ca ” nu ma lasa consiliul ” . Pai treaba primarului si mai ales a echipei sale este sa creeze majoritati pentru ca asa este in democratie , totul se reduce la voturi .Majoritatile se creaza si pe persuasiune politca dar mai ales pe proiecte viabile si pregatite comunicational si mediatic incat sa nu poata fi respinse . proiectele trebuie sa aiba in spatele lor si o argumentatie solida . Comunicarea trebuie sa aiba in vedere realizarea unei mase critice care sa determine oamenii politici sa ia anumite decizii . Nici un om politic cu minima experienta nu va lua o decizie care stie ca il va afecta electoral . De aceea comunicarea trebuie sa creeze brese  , sa creeze trasee si tipare care sa duca la luarea unei decizii favorabile( in cazul consiliului local de exemplu )

Nu te alege nimeni daca nu esti in stare sa iti impui ideile pentru ca nu gasesti un consens , macar o majoritate pe care ti-a lasat-o partidul si nu se stie cum s-a pierdut . Aici nu este numai vina primarului pentru ca toti primarii de pana acum si-au rezolvat majoritatile desi Guta si Traistaru in anumite momente aveau mai putini consilieri in rpopriul partid decat actualul primar , insa toti acei primari se bazau pe oameni care spuneau ceea ce gandeau nu ceea ce vroia seful sa auda . Putem scrie o carte despre cum s-a ajuns aici insa din pacate cei care ar trebui sa inteleaga nu pot sau nu au dorinta sa o faca . In acest moment fara Mircea Guta si fara echipa care l-a sustinut atunci dar aflat si pe o panta aproape perpendiculara de scadere continua in popularitate primarul Lucian Ciobanu are ZERO sanse sa castige un nou mandat .

Predictiile Ziarului de Calafat s-au adeverit in proportie de 100% in ultimii 12 ani la toate scrutinurile electorale din Calafat si din zonele invecinate . Intr-un material viitor vom prezenta si predictia privind candidatul cu cele mai mari sanse sa castige alegerile locale .