Acuzatiile la adresa Spitalului Calafat se dovedesc nefondate ! Angajatii spitalului se lupta cu virusul pentru a ne salva vietile si trebuie sustinuti !

0
4599

In ultimele zile mai multe postari de pe retele de socializare incercau sa arunce acuzatii lipsite de fundamentul oricarei dovezi asupra Spitalului Municipal Calafat . Una dintre aceste postari a primit raspunsul lui Radu Draghici , consilier local si angajat al spitalului .

” Buna seara!
Catalin vreau sa-ti spun ca postul de care vorbesti este un post de medic stomatolog temporar, pe perioada pandemiei de gripa.
Postul s-a scos pentru ca s-au inchis cabinetele stomatologice prin ordonanta si singurul cabinet care mai functioneaza este cel din spital, care trebuie sa asigure permanenta.
Conform ordonantei militare spitalul putea sa angajeze fara concurs un medic.
Pentru transparenta s-a pus anuntul pe site-ul spitalului si s-a cerut recomandari de la colegiul medicilor stomatologi pentru medici stomatologi din zona.
Un criteriu de selectie este ca medicul sa fie cat mai aproape de Calafat, ca sa poata veni la spital in ture sau daca un medic se imbolnaveste atunci cand este nevoie de el.
Daca sunt mai multi medici din Calafat sau comunele arondate, vor fi alte criterii de selectie, unele din criterii fiind media de la licenta, vechimea in post.
Nu vad nicio legatura cu Cotea sau cu PSD-ul.
Spitalul nu face politica si mai ales acum in perioada de pandemie .
Ca facem unii din spital politica, de diverse culori, este altceva.
Acum ne luptam cu lipsurile de pe piata a echipamentelor de protectie si a dezinfectantilor si nimeni nu se mai gandeste la politica.
Postul asta se ocupa pe o perioada de maxim 6 luni sau cat tine pandemia.
Am inteles ca sunt deja mai multe dosare depuse si am inteles ca se se primesc dosare si maine chiar daca nu au toate documentele cerute.
Sigur iti spun ca nu este rezervat pentru nimeni , indiferent de culoarea lui politica.
O seara frumoasa!” scrie Radu Draghici pe facebook .

In aceste momente singura noastra speranta este ca personalul medical si oamenii care conduc spitalul Calafat sa lupte cu acest virus pentru a limita efectele acestei pandemii . Ei sunt cei din linia intai . Noi , cei din spatele frontului trebuie sa ne rugam ca aceasta linie de aparare sa nu cedeze pentru ca acum ei fac diferenta dintre viata si moarte . Lucrurile foarte bune realizate la spital in ultimii ani nu pot fi neutralizate nici macar de catre atacuri pe timp de pandemie . Daca nu putem sa ii ajutam , macar sa avem decenta sa ii lasam in pace sa isi faca treaba in aceasta perioada cand angajatii spitalului se lupta mai mult decat roicand sa ne salveze vietile !