A trebuit sa se ajunga la aproape 8000 de cazuri pe zi pentru ca Iohannis sa accepte solutia PSD

0
889

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că a trebuit ca România să ajungă la aproape 8.000 de cazuri de COVID-19 pe zi şi la peste 120 de morţi în 24 de ore pentru ca preşedintele Klaus Iohannis să accepte soluţia propusă de social-democraţi – o largă consultare cu toţi specialiştii în epidemiologie, indiferent de partidul cu care simpatizează.

„A trebuit ca România să ajungă la aproape 8.000 de cazuri pe zi şi la peste 120 de morţi în 24 de ore pentru ca preşedintele Iohannis să accepte soluţia propusă de luni întregi de PSD: o largă consultare cu toţi specialiştii în epidemiologie, indiferent de partidul cu care simpatizează. Sper că preşedintele Iohannis face acest gest nu doar pentru a-şi salva imaginea, după cifrele devastatoare ale pandemiei publicate astăzi. Ci pentru că situaţia gravă în care am ajuns îl obligă pe preşedinte să iasă din tranşeele electorale. Acum, când sănătatea publică a ţării se află pe marginea prăpastiei, când nu este încă prea târziu, este nevoie de măsuri clare, coerente, propuse de specialişti, nu de tot felul de habarnişti. Altfel, mii de vieţi se vor pierde în continuare şi vor fi trecute în contul ambiţiei liberale pentru obţinerea unei puteri iluzorii”, a scris Ciolacu pe Facebook.

El a adăugat că „de luni de zile”, PSD i-a solicitat preşedintelui Iohannis „să renunţe la rolul de lider de facto al PNL şi să redevină preşedintele tuturor românilor”.

„E bine că măcar în al doisprezecelea ceas a înţeles că trebuie să asculte de sfatul specialiştilor, iar apoi să cheme la Cotroceni liderii tuturor partidelor parlamentare pentru a se ajunge la o înţelegere unanimă cu privire la planul prin care statul să poată prelua din nou controlul asupra pandemiei”, a menţionat el.