Intreg sistemul vestic de valori si in special in tarile nordice s-a bazat in ultimii zeci de ani pe investitii masive in invatamant . Educatia si pregatirea profesionala este cea mai profitabila investitie pe care o poate face o comunitate in viitorul ei .

Intr-un studiu al Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) care spune ca, in medie, tarile membre ale organizatiei cheltuie in jur de 33.000de dolari pentru educatia unui tanar la nivel de invatamant superior, iar de-a lungul vietii sale active un barbat cu facultate plateste, in medie, taxe si impozite cu 120.000 dolari mai mari decat unul fara facultate. Ceea ce in termeni de business se traduce intr-un return of investment (ROI) de aproape 3/1.

In mandatele fostilor primari investitiile in liceele , scolile si gradinitele calafetene au fost importante astfel ca acestea arata intr-un mod decent . Desi valoarea investitiilor a scazut in ultima vreme , Consiliul Local trebuie ca la viitorul buget sa prevada sume impoatante pentru sustinerea invatamantului calafetean . Este inca nevoie de investitii si reparatii care pot si trebuie facute cu societatea Consiliului Local dar este nevoie de asemenea  de mobilier , de material didactic de investitii in tehnologie si altele asemenea .

La un buget consolidat de aproximativ 200 miliarde , 6% ar insemna 12 miliarde pe an ceea ce nu este mult pentru investitia in copii nostri si in viitorul orasului nostru .

Investitiile in invatamant au fost si trebuie sa ramana prioritare pentru orice administratie a municipiului Calafat .

 

Facebook Comments