0
360
30e ani a durat pentru ca orașul nostru din ‘Perla Dunării’ să ajungă în starea în care este astăzi.
O populație îmbătrânită, o migrație permanentă a tinerilor și administrații care nu au făcut nimic pentru dezvoltarea economică și crearea de locuri de muncă. Dacă nu avem puterea să ne rupem de trecut, vom ramâne în trecut, în timp ce viața trece cu o viteză amețitoare pe lângă noi.
Toți suntem de vină pentru ceea ce s-a întâmplat. Unii au condus și au făcut-o mai bine sau mai prost, alții am asistat și nu am făcut sau nu am putut face mare lucru să îi oprim.
În era orașelor SMART, în Calafat administrația înseamnă tot panseluțe, iar cu idei, propuneri și susținerea unor candidați vin tot aceia care ne-au condus în ultimii 30 de ani.
Degeaba am pus borduri, flori și am dat cu var pe câteva clădiri dacă tinerii noștri au fost nevoiți să plece din cauza situației economice dezastruoase. De aceea, deși voi deranja foarte multă lume, vreau ca echipa din primărie să fie una formată in majoritate din tineri, care văd lucrurile altfel. Dacă nu avem puterea să ne rupem de modul în care a fost gestionat orașul, vom ajunge în curând un oraș mort. Vedem aceleași personaje care ne-au condus în ultimii ani cum și acum încearcă să conducă sau să susțină din umbră diverși candidați. Ați condus destul.
Voi forma o echipă în care alături de oameni cu experiență și rezultate profesionale voi integra tineri medici, profesori, ingineri, juriști, oameni de afaceri, specialiști în fonduri europene, care să dea direcția spre viitor a orașului nostru. Știu că voi deranja foarte multă lume dar a venit timpul să implicăm tinerii să hotărască viitorul orașului. – scrie Radu Draghici intr-o postare pe facebook .