Gripa vine si pe pod . Cazurile de gripa s-au dublat la Vidin . Se asteapta sa fie declarata epidemie de gripa !

  0
  100

  În Bulgaria urmează să fie declarată epidemie de gripă, la granița cu România. Din cauza gripei și-au pierdut viața 12 oameni și un copil de 5 ani. De asemenea, este epidemie și în numeroase regiuni din Ungaria. Medicii din ambele țări au transmis că gripa se răspândește foarte rapid din cauză că mulți oameni nu s-au vaccinat.

  În 15 regiuni din Bulgaria, unde virusul s-a extins în ultima vreme cu repeziciune, şcolile au fost deja închise.
  Situaţia e din ce în ce mai gravă în ţara vecină. Numărul pacienţilor care au ajuns la spitalul din Vidin cu infecţii respiratorii sau simptome de gripă s-a dublat, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Iar medicii se aşteaptă ca în orice clipă şi Vidinul să fie declarat zonă epidemica.
  Legea bulgară prevede că se poate declara epidemie odată ce numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 200 de cazuri la 10.000 de locuitori.
  ”Sunt aproape convins că cu timpul şi cu viteza cu care merge răspândirea asta de viroză, este deja atins şi, probabil, o să fie anunţat în următoarele zile. (…) Mai mult din jumătate din Bulgaria este atinsă deja de epidemie.”, a declarat Ivo Gheorghiev, medic în Vidin.
  Medicii spun că şi în Bulgaria s-a ajuns în această situaţia din cauza gradului mic de imunizare a populaţiei. Doar 0.5% din oameni se vaccinaseră, înainte de izbucnirea epidemiei. Procentul a ajuns între timp la 3%, dar este în continuare unul mic, scrie Digi24.ro.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here