Ziarul de Calafat a avut din nou dreptate ! Se doreste inghetarea salariilor la primarie pentru ca ar consuma tot bugetul in acest an !

  0
  63

  Cu certitudine anul acesta fondul de salarii nu mai poate fi suportat de catre bugetul local . Cresterea salariului minim care , norma de hrana si tichetele de vacanta erau masuri deja anuntate care trebuiau sa duca la realizarea mai multor scenarii de ajustare bugetara . Mai trebuie luat in calcul si faptul ca tot personalul angajat dea lungul anului trecut vor primi anul acesta salariul pe toate cele 12 luni . La nivelul serviciilor ar trebui facuta o indexare macar cu rata inflatiei

  Nefiind votat bugetul in parlament inca nu se cunoaste cu exactitate cat din impozitul pe venit si din TVA se va regasi in bugetul local .Solutia este cea a inghetarii salariilor insa aceasta nu va impiedica se pare alocarea normei de hrana si a tichetelor de vacanta care sunt obligatorii prin lege . Daca nu se fortau la maximum coeficientii si nu se intra in acea sarabanda bolnava a angajarilor din ultima vreme nu era necesar sa se ajunga la aceasta masura , care trebuie spus ca poate fi atacata in instanta de catre oricare dintre salariatii primariei . Nu mai vorbim nici de moralitatea acesteia atat timp cat exista numerosi salariati in special la DSUP cu salarii foarte mici si care nu ar trebui sa fie afectati de aceasta masura . Cei cu salarii foarte mici sunt in special in zonele care presteaza munca fizica la garaj , atelier , etc . Desi vorbim de cateva luni de largirea bazei de impozitare pe principii sanatoase si in zone agreate de populatie in mod cu totul de necrezut , nici unul dintre spacialistii primariei nu a reusit sa vina cu o solutie sau macar cu o idee . Este momentul sa inovezi in materie fiscala putin in aceste clipe dar sa inovezi fara sa pui biruri si taxe noi . Este momentul acela in care minciunile ies la suprafata si nu mai pot fi acoperite iar anul acesta vor urma multe momente de acest gen , insa asa cum am mai spus actuala administratie aflata aproape de finalul unicului mandat trebuie macar sa indrepte o parte din masurile gresite . Revenind la situatia de fata intrebarea este cum poti lua o masura atat de importanta fara sa cunosti inca bugetul . Abia dupa ce cunoastem veniturile exacte putem vorbi despre cheltuieli . De asemenea discutia despre lista de investitii este egala cu zero atat timp cat nu cunoastem valoarea bugetului .

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here