Home / Local / Zeci de mii de euro, pierduţi zilnic la podul de la Calafat

Zeci de mii de euro, pierduţi zilnic la podul de la Calafat

România pierde zilnic zeci de mii de euro la podul de la Calafat, pentru că nu există un cântar pentru TIR-urile încărcate cu marfă care intră în România, aşa că nimeni nu le taxează, scrie tvr.ro.
Podul Calafat -Vidin a fost deschis acum 3 ani şi a devenit foarte repede preferat de transportatori, în special de cei din ţări care nu fac parte din Uniunea Europeană. Şoferii au aflat repede că TIR-urile nu sunt cântărite şi pot eluda astfel taxele.
Statul pierde astfel zeci de mii de euro în fiecare zi. Chiar angajaţii Companiei Naţionale de Drumuri (CNADNR) recunosc acest lucru.
Fiecare camion care cântăreşte peste 40 de tone ar trebui să obţină autorizaţii speciale de transport. Iar acestea costă până la 10.
Stiri similare:
» Circulaţie întreruptă temporar pe podul Calafat – Vidin
000 – 15.000 euro.
Şefii regionalei Dolj a CNADNR ştiu că statul pierde bani, dar ridică din umeri când vine vorba de cântar. Trimit doar angajaţi care să verifice din acte greutatea încărcăturii.
Pierderi are şi firma care face treceri cu feribotul la Bechet. Şoferii îi ocolesc pentru că la Calafat evită taxa.
În primele 10 zile ale acestei luni, pe podul Calafat – Vidin au trecut peste 25.000 de autovehicule, cu aproape 40% mai multe decât anul trecut, în aceeaşi perioadă.
Podul Calafat-Vidin are o lungime de aproximativ doi kilometri, două benzi rutiere pe fiecare sens, o linie de cale ferată, două trotuare şi o pistă pentru biciclişti.Curierul National

Zeci De Mii De Euro, Pierduţi Zilnic La Podul De La Calafat

Despre slasher

Check Also

Calafat: Un adolescent băut a furat o mașină lăsată cu cheile în contact

Un minor de 15 ani a fost prins în flagrant, azi-noapte, în jurul orei 01:25, de lucrători …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

%d blogeri au apreciat: