Home / PUBLICITATE / Vine iarna si in Romania: Ger si ninsori abundente in primele luni ale lui 2015

Vine iarna si in Romania: Ger si ninsori abundente in primele luni ale lui 2015

Dupa o vreme neobisnuit de calda, cu temperaturi situate chiar si peste 10 grade Celsius, iarna se va instala si in Romania. Dupa data de 28 decembrie se raceste in toata tara, iar in primele trei luni ale anului viitor vom avea numeroase episoade de ger si ninsori abundente.

In ultimele 2-3 zile ale anului temperaturile vor incepe sa scada si vor reveni precipitatiile mixte, chiar ninsorile. Lunile ianuarie si februarie vor fi cele mai reci ale anului viitor, minimele scazand mult sub 0 grade Celsius.

Abia in luna martie se va mai incalzi, dar mediile se vor mentine sub valorile normale, cu exceptia sudului tarii, a declarat Florinela Georgescu, director executiv ANM, la postul B1TV.

Conform celei mai recente estimari publicate, marti, pe site-ul Administratiei Nationale de Meteorologie, in luna ianuarie, temperatura medie lunara a aerului va avea valori peste mediile climatologice local in sudul, sud-estul si vestul tarii, iar in restul teritoriului valorile termice vor fi apropiate de normal.

In schimb, precipitatiile lunare se vor situa peste mediile climatologice in cea mai mare parte a tarii.

In luna februarie, temperatura medie lunara a aerului va inregistra valori sub mediile climatologice in zonele nordice si centrale, local in sud-estul tarii valorile termice vor fi mai ridicate decat mediile, iar in restul regiunilor, normale.

Cantitatile lunare de precipitatii se vor situa in limite normale, local, in zonele estice si sud-estice, iar in restul teritoriului vor fi excedentare.

In luna martie, temperatura medie lunara a aerului va avea valori apropiate de mediile climatologice in sudul si sud-estul tarii, iar in celelalte regiuni valorile termice se vor situa, in general, sub normal.

Precipitatiile lunare se vor putea situa peste normalul climatologic in cea mai mare parte a tarii.iarna3

Despre slasher

Check Also

Sare de lavanda produsa la Calafat – proprietati incredibile

De ce sa folosesti sare de baie cu lavanda (cu ulei esential de lavanda) ? …

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: