Home / Sport / VIDEO IMPRESIONANT | Moment tulburător la funeraliile celui mai mare rugbyst din toate timpurile. Haka realizat pe Eden Park de foştii săi colegi

VIDEO IMPRESIONANT | Moment tulburător la funeraliile celui mai mare rugbyst din toate timpurile. Haka realizat pe Eden Park de foştii săi colegi

Peste 20.000 de oameni au fost prezenţi duminică, pe Eden Park din Auckland, la ceremonia în care prietenii şi fanii şi-au luat rămas bun de la primul superstar al rugbyului mondial, Jonah Lomu, decedat pe 18 noiembrie, la doar 40 de ani.
Transfigurată de durere, Nadine, soţia lui Lomu, şi cei doi băieţi, Brayley şi Dhyreille, au privit din tribune cel mai înduioşător haka făcut pentru fosta aripă a naţionalei All Blacks. 20 de foşti colegi au încropit ad-hoc, pe marginea terenului, celebrul ritual, în timp ce sicriul în care se afla trupul neînsufleţit al fostului mare sportiv era purtat pe braţe, de alţi coechiepieri, spre centrul terenului. Imaginile video îi surprind, printre alţii, pe Josh Kronfeld, Steven Luatua, Rene Ranger sau Tana Umaga.

John Mayhew, apropiat al „Omului-munte” şi fost medic al selecţionatei All Blacks în perioada în care Lomu devenea cea mai valoroasă aripă a lumii a propus, în presa din ţara sa, o ipoteză privind decesul fostei aripe cu 63 de selecţii în prima reprezentativă (37 de eseuri). Doctorul susţine că Lomu s-ar fi stins din cauza unui cheag de sânge format în timpul zborului cu avionul din septembrie, pe ruta Auckland – Londra, de dinaintea începerii Cupei Mondiale. Lomu va fi înmormântat pe 1 decembrie.

19 ani şi 45 de zile. Jonah Lomu este cel mai tănăr jucător selecţionat în echipa All Blacks, acesta fiind convocat pentru un meci test cu Franţa în 1994, la France in Christchurch. Cu doar două selecţii în naţionala Noii Zeelande, Lomu a prins totuşi Cupa Mondială din 1995.

15 eseuri. Lomu e ste co-deţinător al recordului pentru cele mai multe eseuri înscrise la Cupa Mondială, alături de Bryan Habana

„Când mă trezesc dimineaţa, cea mai mare bucurie e că după ce mă spăl pe ochi, îmi văd cei doi băieţi crescând lângă mine. Mă uit în oglindă şi îi zăresc zâmbind pe la spatele meu. Pentru un pacient cu transplant de rinichi ca mine… e tare greu să o iau în fiecare dimineaţă de la capăt, dar băieţii îmi transmit forţa pe care o aveam altădată. În urma intervenţiilor chirurgicale pe care le-am suferit eu nu credeam că voi mai putea deveni tată. Dar iată că băieţii mei sunt un miracol şi eu sunt un norocos pentru că îi am”

poza1

Facebook Comments

Despre slasher

Check Also

Un calafetean a ajuns campion national

Calafeteanul Gavrilă Mihai-Campion Național cu echipa din Oradea la baschet masculin, Liga națională- divizia A. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 − 2 =

%d blogeri au apreciat: