Home / Local / VIDEO Debitul Dunarii a depasit cota de inundatie la Calafat. Tone de mizerie aduse de apele involburate

VIDEO Debitul Dunarii a depasit cota de inundatie la Calafat. Tone de mizerie aduse de apele involburate

Ploile din ultima perioada au facut ca debitul Dunarii sa creasca semnificativ. De curand, mai multe localitati au fost atentionate primind cod portocaliu de inundatii.

La Gruia, nivelul apei a depasit cota de inundatie cu 64 cm iar la Calafat cu 34 cm. In momentul de fata, Baba Lupa, dar si plaja de la Calafat ca si cea de la Bascov sunt acoperite de apa.

Drumul Judetean Calafat-Ciuperceni este practicabil, insa primarul Mircea Guta ne-a declarat ca in cazul in care apa va intra pe carosabil, exista un alt drum ocolitor care a fost reabilitat si va servi ca solutie de rezerva.

Edilul municipiului Calafat a spus ca „s-au luat toate masurile ca apa sa nu ajunga in locuintele oamenilor, zona sensibila fiind la Cazane, in Ciupercenii Vechi, unde exista un dig protector fragil si care incepand cu anul acesta va fi reabilitat integral in urma unui proiect european demarat impreuna cu partea bulgara, in parteneriat cu localitatea Koslodui”.

DSC_00111-1024x680

Despre slasher

Check Also

Doi locuitori din Ciupercenii Noi, sunt cercetaţi penal pentru tăiere ilegală şi furt de material lemnos

Poliţişti din cadrul Secției 10 Rurală Poiana Mare, împreună cu colegi din cadrul Posturilor Ciupercenii …

3 Comentarii

  1. Hai sa facem curat după ce se trage apă…..câți or sa vina?

  2. OFERTA COLABORARE pentru publicare anunțuri online. Se lucrează comod de acasă maxim 3 ore pe zi, în funcție de abilități. Cerințe: -necesar calculator -conexiune internet -cunoștințe minime PC -seriozitate -perseverență -atenție la detalii Nu este necesară experiență. Asiguram: Instruire gratuita sub forma unor lecții prin mail, contract legal de comision , scrisoare de recomandare. Important! Acest proiect vizează si piața americană. Se poate lucra de oriunde din țară și din străinătate. Daca doriți mai multe informații, contactati-ma la adresa: slavila.precup@yahoo.ro , cu mesajul “ INFO”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

%d blogeri au apreciat: