Home / Monden / Veste proastă pentru şoferi, de la 1 ianuarie 2015

Veste proastă pentru şoferi, de la 1 ianuarie 2015

Începând din 1 ianuarie 2015, amenzile rutiere cresc din nou. Şoferii care încalcă prevederile Codului rutier vor plăti sume cuprinse între 195 şi 1950 de lei.

Amenzile pentru contravenţiile prevăzute în Codul rutier vor creşte din nou de la 1 ianuarie, din cauza faptului că tot de la acea dată creşte şi salariul minim pe economie, stabilit de Guvern. Un punct de amendă reprezintă 10% din salariul minim brut pe economie, care de la 1 ianuarie va creşte la 975 de lei, de la 900 de lei.

Astfel, cea mai mică amendă va porni de la 195 de lei, adică două puncte de amendă, conform Codului Rutier care împarte amenzile pentru contravenţii pe clase, cea mai mică clasă fiind prevăzută cu două puncte de amendă.

Salariul minim brut pe economie va creşte din nou de la 1 iulie 2015, la 1.050 lei. Un punct-amendă reprezintă valoric 10% din salariul minim brut pe economie, astfel că o creştere a acestuia duce automat la o creştere a amenzilor pentru contravenţiile rutiere.FILTRU - POLITIA RUTIERA - BUCURESTI

Despre slasher

Check Also

Temperaturi caniculare și deficit de precipitații în iulie și august

Următoarele trei luni vor aduce un regim termic călduros, cu valori termice peste mediile climatologice …

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: