Home / Actualitate / Un nou cutremur puternic în Italia!

Un nou cutremur puternic în Italia!

Un nou cutremur devastator a lovit Italia. Acesta s-a produs în centrul țării și, din primele estimări, se pare a avut o magnitudine de 7.1 grade pe scara Richter.

UPDATE: Trei oameni au fost scoși în viață de sub dărămături în localitatea Tolentina, afecată și ea de cutremurul de duminică dmineață.

UPDATE: Norcia nu a fost singura localitate afectată. Mai multe clădiri s-au prăbușit și Ussita și Arquata del Tronto.

UPDATE: MAE face apel la românii din Italia aflaţi în dificultate să contacteze numerele de urgenţă ale misiunilor diplomatice.

MAE a transmis, duminică, un mesaj în urma cutremurului care a afectat Italia, făcând apel la cetăţenii români care s-ar afla în dificultate să contacteze misiunile diplomatice din zonă la numerele de urgenţă, precum şi autorităţile locale italiene.

„În dimineaţa zilei de 30 octombrie 2016 a avut loc un cutremur de mare intensitate (6.1) în zona centrală a Italiei (Epicentru zona Norcia, Regiunea Umbria). Dacă există cazuri de cetăţeni români aflaţi în dificultate, nu ezitaţi să apelaţi la numerele de Urgenţă ale misiunilor diplomatice, Ambasadei României la Roma +39 345 1473935 (Lazio, Umbria, Abruzzo) şi Consulatului General al României la Bologna +39 349 1178220 (Marche, Emilia-Romagna şi Toscana)”, anunţă MAE.

Ministerul le transmite cetăţenilor să contacteze în paralel şi autorităţile locale din Italia şi Protecţia Civilă la numărul special 800 840 840.

UPDATE: Zonele afectate de cutremurul de duminică, 30 octombrie, erau deja părăsite din cauza celorlalte două cutremure care au lovit miercuri.

UPDATE: Cutremurul de peste 6 grade a produs pagube. Pe internet au fost postate imagini cu basilica din centrul comunei Norcia. Clădirea s-a prbușit.cutremur_italia_norcia_89394600
UPDATE: Un nou cutremur s-a produs, tot în centrul Italiei, în urmă cu 12 minute. Cutremurul a avut, potrivit primelor estimări magnitudinea de 4.8 grade. Cumtremurul s-a produs la ora locală 8 și 13 minute.

UPDATE: Potrivit United States Geological Survey, seismul ar fi avut 6.6 grade și s-a produs la o adâncime de 10 km, în Perugia, la șase kilometri nord de comuna Norcia. Seismul a avut loc la ora 6:40.

Până la momentul redactării acestui text nu au fost raportate pagube sau victime.

Cutremurul vine la doar câteva zile după alte două seisme puternice care au produs pagube.

Cutremurul a fost resimțit și la Roma.

Despre slasher

Check Also

Dolj: Un tren de marfă a deraiat la Cârcea

Un tren de marfă încărcat cu biodiesel a deraiat în această dimineaţă în zona viaductului …

Lasă un răspuns

Or wait 5 seconds
%d blogeri au apreciat: