Home / Sport / un calafetean a devenit campion balcanic

un calafetean a devenit campion balcanic

In perioada 26 – 28 iunie 2015 orasul Zabljak din Muntenegru a fost gazda Campionatului Balcanic de judo pentru juniori, rezervat categoriei de varsta U15, atat masculin cat si feminin.
Au participat sportivi din noua tari, respectiv: Albania, Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Grecia, Macedonia, Muntenegru, Romania, Serbia si Turcia.
Din lotul nationalei Romaniei a facut parte si sportivul SULCA ADRIAN, legitimat la C.S. „Independenta” Calafat – antrenor Pop Alexandru, care a concurat in limitele categoriei 60 kg. Acesta a avut o comportare excelenta, reusind marea performanta de a deveni campion balcanic si facand astfel posibila intonarea imnului national al Romaniei si ridicarea drapelului romanesc pe cea mai inalta treapta
Sportivul calafetean l-a invins prin ippon in primul tur pe sportivul macedonean Edi Serifovski, apoi a trecut prin wazari si yuko in turul doi de sportivul grec Vlados Karasavidis; in semifinala l-a invins prin yuko pe sportivul sarb Vuk Kosici, iar in finala a trecut prin ippon de sportivul sarb Nikola Stevanovici.
Este al doilea an consecutiv pentru Adrian când urcă pe podiumul balcanic, după ce anul trecut a adjudecat o distincţie de bronz. De această dată, a venit titlul balcanic, ceea ce i-a produs o mare bucurie sportivului, dar şi antrenorului acestuia. “ Este o performanţă excepţională pentru sportivul meu, el este multiplu campion naţional şi medaliat, dar acest titlu este cel mai important din cariera sa de până acum. Face judo de cinci ani de zile, este un sportiv care munceşte foarte mult, este foarte serios şi judoul reprezintă viaţa pentru el. Rodul muncii se vede acum, când a trebuit să urce pe prima treaptă a podiumului balcanic şi i s-a cântat imnul”, a declarat Alexandru Pop, antrenorul campionului balcanic.
“ Adrian a avut o deschidere mult mai mare către judo după ce a fost în Japonia, unde a concurat la un turneu internaţional. Acolo a învăţat multe lucruri bune în sporturile de contact, a putut vizita diferite muzee speciale pentru aceste discipline. A văzut că performanţa în sport te poate duce în locuri unde altfel este foarte greu să ajungi. Deja a mers în multe ţări din Europa şi dacă o ţine tot aşa va avea parte de mai multe ieşiri si succese”, a adăugat antrenorul.
Muntenegru1

Despre slasher

Check Also

Rezultate excelente pentru sportivii calafeteni in Bulgaria

Turneu internațional de judo Kozlodui, Bulgaria Pe data de 02.12.2017, în oraș Kozlodui s-a desfășurat …

6 Comentarii

  1. Succes în continuare și aprecieri pentru antrenor !

  2. BRAVO SUCCES IN CONTINOARE

  3. Dascalu cu ucenicu. Cum e dascalu asa e si ucenicu.Felicitari maestrilor!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: