Home / Actualitate / Un asteroid URIAŞ trece pe langa Terra in ajunul Craciunului

Un asteroid URIAŞ trece pe langa Terra in ajunul Craciunului

Un obiect spațial uriaș, cu o lungime de 2 kilometri, va trece în ajunul Crăciunului, în 24 decembrie, ‘în apropierea’ Pământului, fără a prezenta însă niciun pericol pentru omenire, scrie joi AFP, citând o declarație a directorului Observatorului Astronomic din Armagh (Irlanda de Nord).
Oamenii de ştiinţă de la NASA au raportat că aproape de Pământ se află un asteroid uriaş care se va apropia cel mai mult în ziua de Crăciun. Alţi specialişti spun că asteroidul chiar va lovi Terra, şi vor fi efecte imprevizibile. Cei de la NASA sunt mai prudenţi şi estimează că pericolul va trece la aproximativ 10 milioane de kilometri de planeta noastră, dar ar putea provoca cutremure şi erupţii vulcanice pe Pământ, scrie romaniatv.net.
„Ne putem aștepta, în fiecare an sau aproape în fiecare an, la vizita mai multor obiecte de aceste dimensiuni la o asemenea distanță’, a afirmat Mark E. Bailey, referindu-se la asteroidul care peste câteva zile se va afla la o distanță de Terra de 28 mai mare decât cea dintre planeta noastră și Lună. Prin urmare, deși ‘aproape’ în termeni astronomici, acest obiect va fi mult mai departe de Pământ decât cometa care la 31 octombrie, de Halloween, a ajuns la aproximativ 500.000 km de noi, adică la o distanță superioară de 1,3 ori celei dintre Terra și Lună.

Asteroidul de Crăciun, botezat 2003 SD220, a fost descoperit în 2003 și ‘nu se găsește pe lista noastră de obiecte care prezintă vreun risc’, a precizat Maria-Antonietta Barucci, de la Observatorul Astronomic din Paris.
Următoarea trecere a unui asteroid prin apropierea Pământului ar urma să aibă loc în 2029, când Apophis va ajunge la aproximativ 30.000 de kilometri de Terra, o distanță de zece ori mai mică decât cea dintre Pământ și Lună. ‘Dar nici acela nu va prezenta risc’, a asigurat Maria-Antonietta Barucci.
La rândul său, Mark E. Bailey a explicat că la fiecare aproximativ 100.000 de ani au loc ciocniri între Pământ și diferite obiecte cosmice cu dimensiuni de peste un kilometru. Asteroidul a cărui coliziune cu Terra, în urmă cu 65 de milioane de ani, a dus la dispariția dinozaurilor (și a 75 % din formele cunoscute de viață, potrivi specialiștilor), era ‘de zece ori mai mare decât 2003 SD220’, a mai spus el.
Oamenii de știință asigură că pentru anii următori nu există sau, mai bine zis, nu se cunoaște că ar exista, niciun pericol real de ciocnire a Pământului cu un asteroid. Dar trebuie să se țină cont de faptul că nu sunt cunoscute toate obiectele spațiale, a menționat Maria-Antonietta Barucci. În opinia ei, trebuie continuate cercetările în acest domeniu și, ‘mai ales, trebuie studiate și testate tehnologii de deviere a asteroizilor periculoși, pentru a fi pregătiți când va fi cazul’.
– See more at: http://www.dcnews.ro/un-asteroid-urias-trece-pe-langa-terra-in-ajunul-craciunului_493280.html#sthash.WiXKfEai.dpufAsteroid_051613-617x416

Facebook Comments

Despre slasher

Check Also

DSUP are un nou director

De cateva zile DSUP are un nou director . Acesta este Toncea Dan si este …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eighteen + 20 =

%d blogeri au apreciat: