Home / Actualitate / ULTIMA ORĂ! Incidentul din Siria care duce la al treilea razboi mondial ! Așa ceva NU TREBUIA să se întâmple. Acum A ÎNCEPUT!

ULTIMA ORĂ! Incidentul din Siria care duce la al treilea razboi mondial ! Așa ceva NU TREBUIA să se întâmple. Acum A ÎNCEPUT!

O aeronavă rusească SU-24 a fost doborâtă lângă granița turco-siriană de avioanele militare ale Ankarei, după ce a violat spațiul aerian al Turciei, notează CNN Turk. Cei doi piloți s-au catapultat și cel puțin unul dintre ei ar fi murit. Oficialii turci au precizat că piloții aeronavei doborâte au fost avertizați în repetate rânduri în privința violării spațiului aerian al Turciei. Rusia a confirmat incidentul, dar susține că avionul nu a intrat în spațiul aerian al Turciei.
UPDATE: Vladimir Putin a avertizat că incidentul va avea consecințe serioase pentru relațiile Turciei cu Rusia și a acuzat Ankara de complicitate cu teroriștii ISIS. Reacția președintelui Rusiei, AICI.

UPDATE: Turcia a cerut o reuniune extraordinară a NATO după doborârea avionului rusesc.

UPDATE: Rebelii sirieni susțin că unul dintre piloți ar fi murit. Este neclar încă dacă acesta a fost ucis după aterizare.

UPDATE: Secretarul de stat american John Kerry a declarat la scurt timp după producerea incidentelor că Turcia are dreptul să-şi apere spaţiul aerian. „Suntem foarte îngrijoraţi în urma acestor incidente. Turcia are dreptul să-şi apere spaţiul aerian iar acest incident putea duce la doborârea avionului rus. Noi i-am avertizat că se poate întâmpla acest lucru”, a spus Kerry.

UPDATE: Elicopterele rusești îi caută pe cei doi piloți în zona prăbușiri avionului, o regiune muntoasă de lângă Latakia. La sol aveau loc confruntări între armata regimului Bashar al-Assad și rebelii turkmeni, iar informații neconfirmate spuneau, mai devreme, că unul dintre piloți a fost capturat de milițiile turkmene.

Turcia a protestat în mai multe rânduri față de raidurile efectuate de avioanele Rusiei împotriva rebelilor turkmeni.

UPDATE: Kremlinul a subliniat că avionul rusesc se afla în spațiul aerian sirian în momentul în care a fost doborât și a subliniat că motivele exacte ale doborârii avionului urmează a fi determinate. Președintele Vladimir Putin ar putea să facă declarații pe această temă în cursul zilei.

UPDATE: Armata turcă a dat publicității traseul avionului rusesc. Cu roșu este marcat traseul din spațiul aerian al Turciei. Oficialii turci spun că avionul rusesc a fost avertizat de 10 ori în cinci minute.

UPDATE: Ankara spune că două avioane s-au apropiat de granița cu Turcia și au fost avertizate în mod repetat, înainte ca unul dintre ele să fie doborât.

UPDATE: Ministerul rus al Apărării a confirmat doborârea unui avion SU-24 rusesc. Oficialii ruși spun însă că aeronava a fost lovită de tiruri de la sol, în timp ce zbura la o altitudine de 6.000 de metri în spațiul aerian sirian.

Oficialii ruși spun că avionul nu a intrat în spațiul aerian al Turciei.

UPDATE: Surse prezidențiale de la Ankara citate de CNN Turk spun că avionul doborât era un SU-24 rusesc.

UPDATE: Două elicoptere ale armatei turce încearcă să îi recupereze pe cei doi piloți, dar la sol se desfășoară confruntări. Potrivit CNN Turk, unul dinte piloți ar fi fost capturat de forțele turkmene de la sol.

Avionul a fost doborât de un F-16 al forțelor aeriene turce. Potrivit martorilor oculari, aeronava s-a transformat într-o minge de foc înainte de a se prăbuși.

Premierul turc i-a cerut ministrului de Externe să se consulte cu NATO și ONU pe tema incidentului de la granița cu Siria.

Avionul a fost avertizat înainte de a fi doborât

Televiziunea turcă Haberturk TV a difuzat marți imagini cu aeronava care se prăbușea lângă graniță.

Oficialii de la Ankara au precizat că avionul a fost avertizat cu privire la încălcarea spațiului aerian turc înainte de a fi doborât.

Aceștia nu au precizat despre ce tip de aeronavă este vorba și cărei țări i-ar aparține. Potrivit CNN Turk, doi piloți s-au parașutat din avion înainte ca acesta să se prăbușească
Tensiuni Turcia-Rusia

De la începutul intervenției militare ruse în Siria în sprijinul regimului președintelui Bashar al-Assad, la sfârșitul lunii septembrie, incidentele de frontieră s-au înmulțit între Ankara și Moscova, notează Agerpres.

La 3 octombrie, avioane de vânătoare turce au interceptat un avion militar rus angajat în Siria, care încălcase spațiul aerian al Turciei și care a fost forțat să se întoarcă. Moscova a invocat atunci ‘condiții meteo nefavorabile’.

Armata turcă a doborât la 16 octombrie o dronă de fabricație rusă, care pătrunsese în spațiul aerian al Turciei.
Tensiunile între cele două țări au crescut în ultimele zile, după o serie de bombardamente ruse care, potrivit Ankarei, au vizat localități turcofone în Siria. Turcia l-a convocat vineri pe ambasadorul Rusiei la Ankara pentru a protesta față de ‘consecințele serioase’ ale acestei operațiuni.

12241723_10156484720925019_722632147850785119_n

Facebook Comments

Despre slasher

Check Also

Dulcețurile și murăturile pregătite în comuna Desa, produse tradiționale atestate

Murăturile, compotul sau dulcețurile pregătite în comuna Desa, de către cei care fac parte din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 + 19 =

%d blogeri au apreciat: