Home / Local / Ultima oră Dolj: Descinderi la suspecţi de furturi de piese şi componente auto

Ultima oră Dolj: Descinderi la suspecţi de furturi de piese şi componente auto

Reprezentanţii IPJ Dolj au anunţat că, joi, 12 octombrie 2017, poliţişti din cadrul Secţiei 4 Poliţie Craiova, cu sprijinul colegilor din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Pieleşti, Secţiei 1 Poliţie Rurală Melineşti, Politiei oraşului Piatra Olt şi a 5 grupe de luptători din cadrul Serviciului de Actiuni Speciale- I.P.J. Dolj şi S.A.S. –I.P.J. Olt, au efectuat 7 percheziţii domiciliare la locuinţele a 7 persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 36 de ani, bănuite de comiterea de furturi de piese, componente şi subansamble auto.

Astfel, ca urmare a furturilor de acumulatori, piese şi subansamble auto, comise în luna noiembrie a anului trecut, respectiv luna aprilie a acestui an, dintr-un parc auto second-hand situat pe Centura de Nord a mun. Craiova, respectiv din incinta unui punct de lucru al unei societăti comerciale cu sediul în localitatea Işalniţa, judeţul Dolj, autorii acestor furturi au produs un prejudiciu de peste 40 000 lei.

Politistii au reuşit să recupereze în totalitate prejudiciul de 20 000 de lei produs de autori unităţii comerciale din localitatea doljeană Işalnita şi să-l restituie integral reprezentanţilor societăţii, oamenii legii reuşind să-i prindă în flagrant în noaptea de 11/12.04.2017 pe doi dintre participanţii la comiterea furtului, P. CRISTINEL, 27 de ani, conducătorul autoturismului în cauză în acel moment, cu ajutorul căruia erau transportate bunurile sustrase, respectiv M. CONEA, 28 de ani, ambii din oraşul Piatra Olt, sat Piatra, judetul Olt, care au fost arestaţi preventiv la acea dată.

Poliţiştii Sectiei 4 Poliţie Craiova au documentat întreaga activitate infracţională a persoanelor în cauză, iar cu ocazia percheziţiilor puse în executare în dimineaţa zilei de joi, 12 octombrie a.c., în localitatea Piatra-Olt, jud. Olt,  au reuşit să depisteze celelalte 7 persoane implicate.

  Acestea au fost conduse la sediul Secţiei 4 Poliţie Craiova, iar în urma audierilor şi cercetărilor efectuate s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă desuspectii M. LAURENȚIU şi P. FLORIN, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat în dosarul privind furtul de acumulatori  din parcul auto de pe Centura de Nord a Mun. Craiova, iar  faţă de T. FLORIN, M. ION ȘI M. MIELU, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat în dosarul penal privind furtul de piese şi subansamble auto din incinta punctuui de lucru al societăţii comerciale din localitatea Işalniţa.

Cei cinci suspecţi au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă de reţinere, fiind introduşi de poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Craiova, în seara zilei de 12 octombrie a.c., în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Dolj, iar în cursul zilei astăzi, 13 octombrie a.c., au fost prezentaţi Judecătoriei Craiova cu propunere de arestare preventivă.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Craiova a emis mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile pe numele lui

M. ION, de 18 ani, din Piatra Olt, jud. Olt, persoană care a fost încarcerată în arestul I.P.J. Dolj, iar pe numele lui  T. FLORIAN, de 22 de ani, respectiv M. MIELU, de 18 ani, ambii din Piatra-Olt, au fost emise mandate de arest la domiciliu.

Urmează ca în cursul acestei seri să fie prezentati instanţei şi ceilalţi doi inculpati, P. FLORIN, de 31 de ani, respectiv M. LAURENȚIU, de 33 ani, ambii din localitatea Piatra-Olt, judeţul Olt, tot cu propuneri de arestare preventivă formulate pe numele acestora.

Despre slasher

Check Also

Cetăţean sirian ascuns pe osia unui camion, descoperit la P.T.F. Calafat

Poli i tii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Calafat auț ș descoperit, …

Lasă un răspuns

Or wait 5 seconds
%d blogeri au apreciat: