Home / Local / Trei cetăţeni străini prinşi de poliţiştii de frontieră calafeteni încercând să intre ilegal în ţară

Trei cetăţeni străini prinşi de poliţiştii de frontieră calafeteni încercând să intre ilegal în ţară

Poliţiştii de frontieră doljeni au depistat, în perioada sărbătorilor pascale, doi cetăţeni palestinieni şi un sirian care au încercat să intre ilegal în România, pe la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Calafat, fără a efectua formalităţile de trecere a frontierei de stat. Cei trei, împreună cu şoferii maşinilor din care au coborât, au fost predaţi poliţiştilor de frontieră bulgari.

fotoConform reprezentanţilor Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Dolj, la sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Calafat, au observat, cu ajutorul aparaturii de supraveghere, două persoane de sex masculin care au coborât dintr-un autoturism taxi şi au încercat să evite controlul de frontieră, ascunzându-se printre camioanele care aşteptau pe sensul de intrare în ţară. Poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune specifică în urma căreia au reţinut persoanele în cauză, care au fost conduse la sediul instituţiei pentru cercetări. Cu ocazia verificărilor s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni palestinieni, în vârstă de 25 şi 32 de ani, care nu deţineau documente legale pentru a intra în ţară.

În plus, luni, 17 aprilie a.c., în jurul orei 1.00, poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiaşi Punct de Trecere a Frontierei au observat o persoană de sex masculin care, după ce a coborât dintr-un automarfar, înainte de efectuarea controlului de frontieră, a escaladat gardul ce împrejmuieşte incinta punctului de frontieră, cu intenţia de a intra în ţară fără efectuarea formalităţilor specifice. Poliţiştii de frontieră, împreună cu colegii de la Poliţia Municipiului Calafat, au reuşit să-l reţină pe bărbatul care voia să „fenteze” controlul şi l-au dus la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări. S-a stabilit că este cetăţean sirian, în vârstă de 26 de ani, şi nu deţinea documente legale pentru a intra în ţară.

„În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră au întocmit acte de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la intrarea în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat şi intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat, iar cele trei persoane depistate de poliţiştii de frontieră, împreună cu şoferii mijloacelor de transport din care au coborât, au fost predate autorităţilor de frontieră bulgare, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun”, ne-a declarat comisar Dănuţ Rudăreanu, purtătorul de cuvânt al STPF Dolj.

Despre slasher

Check Also

Tanar din Motatei la inchisoare pentru ucidere din culpa

Potrivit IPJ Dolj, ieri, 10 ianuarie 2018, poliţişti din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Cetate …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *