Home / Monden / Top cele mai curate orase din lume

Top cele mai curate orase din lume

Un oras frumos este de fapt un oras curat, ingrijit si bine amenajat. Te-ai gandit vreodata care sunt cele mai curate orase din lume? Ei bine, printre acestea se enumera metropole precum Helsinki, Oslo si Adelaide. In fapt, curatenia reprezinta cartea de vizita a locuitorilor, gradul lor de civilizatie. Totusi, o infrastructura pe masura are capacitatea de a atrage zeci de mii de turisti. In continuare vom prezenta topul celor mai curate orase din lume:

Freiburg

Freiburg este un oras din Germania, un oras inconjurat de dealuri inverzite si care se afla in topul destinatiilor “eco-friendly”, nu doar pentru organizarea perfecta a sa, ci si pentru ca turistii au posibilitatea sa guste cele mai bune vinuri.

Oslo

Capitala Norvegiei, Oslo, se afla si ea in topul celor mai curate si civilizate orase din lume, iar acest lucru se datoreaza mai ales autoritatilor care au un rol foarte important in ecologizarea si salubrizarea orasului.

Wellington

Wellington este un oras din Noua Zeelanda, un loc care isi merita in adevaratul sens al cuvantului locul in topul celor mai curate si mai frumoase orase din lume. Acest loc nu este vizitat atat de des precum sunt celelalte, probabil din cauza amplasarii sale, insa Wellington este un oras foarte frumos care merita sa fie vizitat deoarece ofera foarte multe privelisti de vis, atat pentru locuitori, cat si pentru turisti. In plus, acest oras din Noua Zeelanda dispune de un system de salubrizare aproape perfect care il transforma in unul din cele mai curate orase din lume.

Articol realizat impreuna cu BUC-PREST.RO – Firma de Curatenie Bucuresti

Copenhaga

Copenhaga, orasul din nordul Europei, capitala Danemarcei se remarca si el pentru felul in care autoritatile au grija de mediu, arhitectura si ecosistem. Datorita pozitiei sale de langa Marea Baltica, orasul isi multumeste vizitatorii mai ales prin nenumaratele obiective turistice.

Kobe

Kobe este un oras din Japonia, un oras care este recunoscut pentru responsabilitatea si disciplina locuitorilor, un oras marginit pe de o parte de coasta si pe cealalta de munci. Aici locuiesc relativ 1.5 milioane de locuitori si toti participa la curatire, respectand intru totul selectia deseurilor si o normelor de poluare.

Honolulu

Honolulu se afla in paradisul tropical al Hawaii-ului si este unul dintre cele mai vizitate orase datorita peisajelor sale deosebite, dar si pentru evenimentele culturale care se gasesc doar aici. Cei 400.000 de locuitori ai insulei isi ingrijesc foarte bine spatiul pentru a oferi turistilor cele mai bune conditii si cele mai curate locuri.

Adelaide

Adelaide este situat intre Golful St. Vincent si un munte inalt si este considerat un adevarat centru economic si cultural al Australiei. In acest oras nu doar locuitorii sunt cei care se bucura de cele mai bune conditii de trai, ci si turistii, cu atat mai mult pentru ca autoritatile se ocupa cu mare atentie de salubrizarea orasului si de nivelul de poluare.

Despre Redactoe Ziarul De calafat

Check Also

Meteorologii au anunţat prognoza până la PRIMĂVARĂ : In februarie vine iarna !

arna mai aşteaptă până să-şi intre cu adevărat în drepturi. Prima jumătate a lunii ianuarie …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *