Home / Actualitate / Tigla metalica, tigla ceramica – avantaje si dezavantaje
tigla ceramica ploiesti

Tigla metalica, tigla ceramica – avantaje si dezavantaje

Atunci cand trebuie sa construim sau sa refacem acoperisul unei case trebuie sa luam in calcul avantajele si dezavantajele fiecarei optiuni posibile, pentru a face cea mai buna alegere. Una dintre intrebarile frecvente pe care si le pun proprietarii de case este ce sa aleaga intre tigla metalica si cea ceramica. Iata cateva criterii pe care sa le aveti in vedere in momentul in care trebuie sa va decideti in acest sens.

calitate in tigla metalicaPrincipalul avantaj al tiglei metalice in comparatie cu cea ceramica este faptul ca este mi usoara, avand aproximativ 4,5 kg/metru patrat. Incarcarea adusa de panourile efective de invelitoare este mai mica de 10 kg/mp, comparativ cu tigla metalica, ce are o incarcare de aproximativ 30-40 kg/mp). Asadar, tigla ceramica este o invelitoare grea, greutatea sa variind intre 2, 35 si 4, 7 kg/buc, sau 35-65 kg/mp, in functie de model. De asemenea, tigla ceramica necesita o structura de lemn a acoperisului dimensionata pe masura.

            Tigla metalica este mai usor de montat fata de cea ceramica. Este o varianta ce poate fi folosita si pentru realizarea suprafetelor cilindrice. Structura de sustinere este mai simplu de realizat decat in cazul tiglei ceramice. Fixarea se realizeaza rapid, cu suruburi autofiletante pe structura de sipci si contrasipci din lemn, invelitoarea avand cu un grad mare de etanseitate. Datorita sistemului eficient de prindere aceasta poate fi montata pe sarpante ce au capacitati portante mai mici, astfel costurile cu structura de rezistenta se diminueaza considerabil. In cazul tiglei ceramice, montajul este mai complicat, fiind necesara montarea pe sipci, iar structura de sustinere a tiglelor trebuie sa fie realizata in mod riguros.

La partea de intretinere, tigla metalica nu are nevoie de cheltuieli foarte mari. Nu rugineste si nu formeaza muschi, dpre deosebire de tigla de ceramica, pastrandu-si astfel  aspectul intact dupa o lunga perioada de timp. In caz de grindini, tiglele din ceramica se pot sparge si automat vor trebui schimbate. Un alt dezavantaj in cazul tiglei ceramice este ca aceasta evacueaza mai lent apa de ploaie. Cad este vorba insa de tigla metalica nu trebuie sa va faceti probleme cu inlocuirea tiglelor sparte. Aceasta este practic impermeabila la apa si la zapada, datorita modului in care este construita, din placi care se cupleaza, si pentru ca suprafata ei este tare si alunecoasa. Astfel, tigla metalica nu se deterioreaza din cauza. Aceasta este rezistenta la ploi, grindina, inghet/dezghet, precum si la vantul puternic.

Tigla metalica poate fi considerata o varianta superioara tiglei ceramice, care nu se degradeaza neaparat mai repede, insa se urateste daca nu este ingrijita permanent.

            Ca si rezistenta acoperisurile din tigla metalica au o durata de viata ce variaza intre 40 si 70 de ani, in functie de  material, fiind rezistenta vanturilor puternice, astfel nu va trebui sa va faceti griji pentru intretinere si mentenanta.

Cat despre partea financiara, acoperisul din tigla ceramica este destul de scump, pentru ca necesita mai multa energie atunci cand este realizat. De asemenea, tigla ceramica este mai scumpa, iar spre deoasebire de aceasta, tigla metalica este mai usor de montat, pretul fiind in acest caz mai scazut. (vezi tigla metalica ploiesti)

            Un lucru pe care toti il luam in considerare este desigur aspectul. Tigla metalica are un aspect placut si o paleta larga de culori. Unii producatori acopera suprafata exterioara a tiglei metalice un strat de nisip cuartos (provenit din roca vulcanica) care este apoi vopsit. Acesta ofera un aspect final mult mai placut decat daca s-ar finisa cu vopsea lucioasa. Aceasta acoperire ofera de asemenea o amortizare sonora mai buna. Tigla ceramica, in schimb, va limiteaza gama de posibilitati de personalizare a acoperisului casei dumneavoastra, fiind o varianta mul mai traditionala.

 

Detalii aici: http://www.vreautiglametalica.ro/  

 

Facebook Comments

Despre slasher

Check Also

Poiana Mare, bazin legumicol consacrat

Legumicultorii din Poiana Mare, renumiţi la nivelul Doljului, n-au încheiat încă de livrat întreaga producţie …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 + 3 =

%d blogeri au apreciat: