Home / Actualitate / Tânărul din Moțăței care i-a tăiat gâtul cu sabia unui consătean, condamnat definitiv

Tânărul din Moțăței care i-a tăiat gâtul cu sabia unui consătean, condamnat definitiv

Doljeanul de 30 de ani, din comuna doljeană Moţăţei, ajuns după gratii în octombrie 2015, după ce a fost la un pas să bage în pământ un tânăr din aceeaşi localitate, a fost condamnat definitiv. Curtea de Apel Craiova i-a majorat, ieri, cu o lună, pedeapsa primită pe fond, la Tribunalul Dolj, astfel că va executa 8 ani și 8 luni de închisoare. Autorul, care mai are la activ două condamnări, i-a tăiat gâtul victimei cu o sabie, după un conflict izbucnit pe fondul consumului de alcool, într-un bar din localitate. Medicii legişti au stabilit că victima a avut nevoie de 80 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare şi că leziunile suferite i-au pus viaţa în primejdie, iar inculpatul trebuie să-i plătească daune morale în valoare de 30.000 lei, dar şi cheltuielile de spitalizare în valoare de aproape 3.000 lei.
Reamintim că fapta pentru care Petrică Marin Dobre a ajuns în spatele gratiilor s-a petrecut în noaptea de 11 spre 12 octombrie 2015. Potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care au coordonat cercetările în cauză, în noaptea respectivă, între Constantin Andrei Gheonea, de 24 de ani (la momentul respectiv), din Moţăţei, şi Petrică Marin Dobre, de 28 de ani (la momentul respectiv), din aceeaşi localitate, a izbucnit un conflict. Cei doi s-au apucat la ceartă în barul în care se aflau şi după un schimb de replici, Dobre l-a luat la pumni pe Gheonea, lovindu-l în special în zona feţei. Ca să scape, tânărul de 24 de ani a fugit afară şi s-a refugiat în autoturismul unui prieten. Petrică Marin Dobre a ieşit şi el, şi a tăiat anvelopele maşinii în care era celălalt tânăr. Gheonea şi-a sunat tatăl, să vină să-l ia, şi au pornit amândoi pe jos, numai că o maşină i-a ajuns din urmă şi a coborât Dobre, înarmat cu o sabie, cu care l-a lovit pe Constantin Andrei Gheonea la gât. Victima a fost transportată de urgenţă la spital, lucru ce i-a salvat viaţa, întrucât rana suferită, o plagă de 13-15 cm, în zona latero-cervicală stângă, a fost extrem de gravă. După ce a fost stabilizată, victima a fost examinată şi de medicii legişti care au stabilit că are nevoie de 80 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare şi că i-a fost pusă viaţa în primejdie. În cursul zilei de 12 octombrie 2015, Petrică Marin Dobre a fost reţinut pentru 24 de ore, în baza ordonanţei de reţinere emisă de procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, iar marţi, 13 octombrie a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor, fiind şi acum în spatele gratiilor.
Trebuie să-i plătească 30.000 lei daune morale victimei
Procurorii au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Petrică Marin Dobre pentru  săvârşirea unei infracţiuni de „tentativă de omor” şi a două infracţiuni de „portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase”, dosarul fiind înregistrat pe 2 noiembrie 2015 la Tribunalul Dolj. În urmă cu un an, mai exact pe 10 martie 2017, magistraţii Tribunalului Dolj au pronunţat sentinţa în cauză, doljeanul fiind găsit vinovat de toate cele trei infracţiuni reţinute în sarcina sa. A primit o pedeapsă de 6 ani închisoare în acest dosar, dar, pentru că mai avea două condamnări, judecătorii le-au contopit, rezultând o pedeapsă totală de 8 ani şi 7 luni închisoare. Judecătorii i-au scăzut din pedeapsă perioada reţinerii şi arestului preventiv de la 12 octombrie 2015 şi l-au menţinut în arest preventiv. În plus, inculpatul trebuie să-i plătească 30.000 lei cu titlu de daune morale lui Constantin Andrei Gheonea şi 8.100 lei despăgubiri materiale, la care se adaugă 2.934,01 lei cheltuielile de spitalizare ale victimei şi 2000 lei cheltuieli judiciare.
Hotărârea nefiind definitivă, inculpatul, procurorii, dar și victima, au declarat apel, soluționat ieri, 12 martie a.c., de Curtea de Apel Craiova. Instanța a admis apelurile Parchetului și al victimei și l-a respins pe cel al inculpatului, care, în urma rejudecării, s-a ales cu o pedeapsă majorată cu o lună, respectiv 8 ani și 8 luni închisoare, pentru cele trei infracțiuni: „Admite apelurile formulate de Parchet şi persoana vătămată Gheonea Constantin Andrei. Respinge ca nefondat apelul formulat de inculpatul Dobre Petrică Marin. Desfiinţează în parte sentinţa, sub aspectul laturii penale (…). Aplică inculpatului Dobre Petrică Marin pedeapsa cea mai grea de 6 ani închisoare la care se adaugă în cumul aritmetic un spor de o treime din cele 3 pedepse de 8 luni închisoare (aplicate prin S.P. 129/2015 a Judecătoriei Calafat şi în prezenta cauză), pedeapsa rezultantă fiind de 6 ani şi 8 luni închisoare, pedeapsă la care se adaugă pedeapsa de 2 ani închisoare aplicată prin S.P. 155/2012 a Judecătoriei Calafat, urmând ca în final inculpatul să execute 8 ani şi 8 luni închisoare”, se arată în hotărârea Curții de Apel Craiova, care este definitivă. Conform deciziei instanței, din pedeapsa primită, inculpatului urmează să i se scadă perioada petrecută în arest preventiv, de la momentul comiterii faptei și până ieri.

Comments

comments

Despre slasher

Check Also

Patru afgani au încercat să intre în România pe la Vama Calafat ascunși între lubenițe

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Calafat au descoperit, ascunși …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

FACEBOOK LIKE close[x]
Or wait 50 countdown seconds
%d blogeri au apreciat: