Home / Politica / Tabăra politică de vară  a CSLDE „START – alegem România” a pus accent pe diminuarea fenomenului de „brain drain”

Tabăra politică de vară  a CSLDE „START – alegem România” a pus accent pe diminuarea fenomenului de „brain drain”

Peste 50 de tineri politicieni liberal democrați, membri ai Clubului Studenților Alianței Liberalilor și Democraților (CSLDE) s-au întâlnit în perioada 12-15 iulie a.c., la Murighiol, jud. Tulcea, unde au participat la Tabăra politică de vară intitulată „START – alegem România”.
Din partea conducerii partidului Alianța Liberalilor și Democraților au participat ministrul Energiei Anton Anton, președinte ALDE București – deputat Andrei Gerea-, președintele ALDE Timiș -deputat Marian Cucșa-, presedinte ALDE Botoșani Liliana Minca, președintele TLDE Claudiu Daniel Catana, comisarul general adjunct al Gărzii de Mediu Octavian Popa, precum și președintele CSLDE Silviu Stănică.
În cele trei zile ale taberei politice, organizată cu sprijinul Institutului de Studii Liberale (ISL), tinerii studenți membri ALDE au participat la discutii si workshop-uri bazate pe tema doctrinelor politice, focusându-se  pe doctrina liberală. Totodată, au fost discutate și posibile soluții pentru diminuarea fenomenului „brain drain” din România. Concret, în această tabără politică, CSLDE a consolidat conceptul „START Smart”, pornind de la proiectul asumat deja de Clubul Studenților – „Start în carieră” – proiect prin care sunt oferite stagii de practică studenților de la universitățile de stat ori din mediul privat, atât la Camera Deputaților, la Senatul României, cât și la cabinetele parlamentarilor ALDE.
„Consider că această  tavbară a reprezentat un real succes atât pentru participanți, cât și pentru invitați, aceștia declarându-se încântați de cunoștințele dovedite de către tineri în diverse arii politice. Au fost abordate diferite teme de natură politică, iar tinerii au avut oportunitatea de a participa la workshop-uri organizate cu sprijinul Institutului de Studii Liberale (ISL), pe baza doctrinelor politice, cu accent pe cea liberală. Din perspectiva mea, acest eveniment nu numai că mi-a oferit răspunsuri și soluții la o serie de probleme de natură politică pe care le identificasem anterior, ci pe deasupra, am avut ocazia să fiu expus la o multitudine de perspective și viziuni de natură politică ale diferitelor personalități din scenă politică actuală.”, a declarat Stănoiu Ionuț-Cătălin, Secretar Adjunct  CSLDE.
Facebook Comments

Despre slasher

Check Also

Andreea Marineascu este noua presedinte al OFSD Calafat

” Organizatia Femeilor Social Democrate din Calafat si-a ales conducerea pentru urmatorii doi ani ! …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twelve + 4 =

%d blogeri au apreciat: