Home / Actualitate / Sute de litri de whisky și votcă fără documente, descoperite la PTF Calafat

Sute de litri de whisky și votcă fără documente, descoperite la PTF Calafat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Calafat au descoperit, în ultimele zile, 788 de litri de whisky și votcă, băutură pe care doi cetățeni străini au încercat să le introducă ilegal în România.

Potrivit oamenilor legii, ieri, în jurul orei 8.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat s-a prezentat la volanul unui tir, pe sensul de intrare în țară, un cetățean lituanian, de 32 de ani, care transporta cireșe din Grecia în Finlanda. În baza unei analize de risc, polițiștii de frontieră au cerut sprijinul vameșilor pentru efectuarea unui control amănunțit. Suspiciunile polițiștilor de frontieră s-au dovedit întemeiate, pentru că, în cutiile pentru scule de pe lateralele semiremorcii tirului, au fost găsite ascunse 395 de sticle ce conțineau 338 litri de whisky și vodcă, diferite mărci. Pentru băuturile alcoolice, care erau fabricate în Bulgaria, șoferul lituanian nu a putut prezenta documentele legale. Șoferul a explicat în fața oamenilor legii că a cumpărat alcoolul din Bulgaria pentru a-l transporta și comercializa în Finlanda. Cetățeanul lituanian a fost amendat cu 20.000 de lei pentru încălcarea prevederilor Codului fiscal al României, iar întreaga cantitate de alcool a fost confiscată.

Săptămâna trecută, tot la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, polițiștii de frontieră au descoperit, tot în cutiile pentru scule de pe lateralele semiremorcii unui camion, 450 litri de whisky fără documente legale. Tirul era condus de un cetățean polonez, care transporta căpșuni din Grecia pentru Polonia. Acest caz a fost preluat de autoritățile bulgare pentru continuarea cercetărilor.

Comments

comments

Despre slasher

Check Also

„Sahara Olteniei“ este cuprinsă între Calafat, Poiana Mare, Sadova, Bechet, Dăbuleni şi Dunăre

, iar deşertificarea afectează în momentul de faţă 100.000 de hectare de teren. Oamenii susţin …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

FACEBOOK LIKE close[x]
Or wait 50 countdown seconds
%d blogeri au apreciat: