Home / Politica / SURSE : PSD si UNPR vor merge impreuna in alegeri .

SURSE : PSD si UNPR vor merge impreuna in alegeri .

Conducerea lărgită a PSD se va reuni, la mijlocul săptămânii viitoare, să bată în cuie politica de alianțe pentru 2016, principalul subiect fiind avantajele și dezavantajele unei liste comune cu UNPR la alegerile locale. Negocierile finale se poartă între Gabriel Oprea și Liviu Dragnea. Cei doi ar avea pe masă un draft de protocol însă niciunul nu este mulțumit de pretențiile celuilalt.

Surse din PSD ne-au explicat că în acest moment sunt 3 mari soluții care se discută în partid. În ciuda faptului ca PSD-iștii doresc sa mearga separat in alegeri, exista si riscul major al izolarii partidului, ne-au relatat surse social-democrat.

Varianta 1. PSD și UNPR merg pe liste comune și la alegerile locale și la alegerile parlamentare. Varianta este dorita de UNPR cu conditia sa nu primeasca o oferta umilitoare din partea social-democratilor.

Varianta 2. PSD si UNRP intra singure in alegerile locale. Dupa afisarea rezultatelor se va discuta, in lumina noilor mutari de pe scena politica, strategia pentru alegerile parlamentare. Momentan pare o varianta serioasa luata in calcul in PSD si este o varianta pentru care se pregateste si UNPR.

Varianta 3. PSD si UNPR participa pe liste comune dar in anumite judete vor avea candidati diferiti la unele primarii. Este o solutie de compromis pentru a elibera oala cu presiuni din anumite judete in care pesediștii și uneperiștii nu se înțeleg.

Totusi se pare ca varianta cu cele mai mari sanse de reusita este ca cele doua partide sa mearga impreuna la alegerile locale .dragnea-oprea-agerpres-620x400

Facebook Comments

Despre slasher

Check Also

Tabăra politică de vară  a CSLDE „START – alegem România” a pus accent pe diminuarea fenomenului de „brain drain”

Peste 50 de tineri politicieni liberal democrați, membri ai Clubului Studenților Alianței Liberalilor și Democraților …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × 2 =

%d blogeri au apreciat: