Home / Actualitate / SRI este în ALERTĂ MAXIMĂ: România poate intra în CONFLICT cu Ungaria

SRI este în ALERTĂ MAXIMĂ: România poate intra în CONFLICT cu Ungaria

Conflictul diplomatic dintre România și Ungaria se poate extinde! Este avertismentul SRI, care se află în alertă maximă după declarațiile fără precedent dintre prim-ministrul Victor Ponta, ministrul de Externe Bogdan Aurescu și oficialii guvernului de la Budapesta condus de Viktor Orban.
Conform unor surse din SRI, ofițerii culeg informații despre tot ceea ce se întâmplă în județe cu activiști naționaliști, unde s-ar pune la cale anumite planuri de contracarare a declarațiilor jignitoare venite de la Budapesta. Zonele sensibile din Harghita și Covasna sunt cele luate în calcul, spun sursele noastre.
De altfel, SIE este implicat și el în operațiune, maghiarii ultra-naționaliști activând și ei în acest sens. Potrivit informațiilor, atât românii, cât și maghiarii comunică între ei prin anumite canale (site-uri, mailuri), unde se amenință reciproc și unde stabilesc diverse întâlniri pentru a-și confrunta forțele prin bătăi de stradă. În plus, românii din Ungaria ar fi vizați direct și sunt amenințați că vor fi ținta revoltelor violente. De cealaltă parte, membrii structurilor naționaliste românești amenință cu același tip de acțiuni maghiarii din județele românești.
Primul episod s-a produs deja cu ocazia meciului de fotbal, Ungaria-România. În Budapesta, grupuri ultra-naționaliste de maghiari și români s-au bătut pe stradă, după ce stabiliseră anterior să facă acest lucru.

Deocamdată, oficial, nici SRI și nici SIE nu au anunțat OFICIAL astfel de acțiuni.stiripesurse.roromania-ungaria

Comments

comments

Despre slasher

Check Also

Patru afgani au încercat să intre în România pe la Vama Calafat ascunși între lubenițe

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Calafat au descoperit, ascunși …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

FACEBOOK LIKE close[x]
Or wait 50 countdown seconds
%d blogeri au apreciat: