Home / Actualitate / Soarecii si sobolanii, o problem continua
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Soarecii si sobolanii, o problem continua

Rozatoarele sunt mamiferele cu cea mai mare rata de raspandire de pe Glob. Pentru a putea controla si extermina populatiile de rozatoare este important sa apelam la servicii de deratizare.

Deratizarea este o forma de combatere si de prevenire a populatiilor de rozatoare, atat din spatii interioare cat si exterioare.

Cine se ocupa de serviciile de deratizare?

Deratizarea este facuta de catre firme specializate in deratizare DDD. Operatiunea se realizeaza in diferite moduri, fiecare firma apeland la metode proprii. Exista metode chimice si metode mecanice de deratizare.

Deratizarea cu ajutorul metodelor mecanice se face folosind capcane clasice sau aparate cu ultrasunete.

Metoda chimica este metoda care se foloseste cel mai des, cea mai eficienta metoda. Aceasta metoda presupune utilizarea de momeli otravitoare sau gaze toxice. Nu trebuie sa neglijam nici operatiunile de dezinsectie gandaci.

Cat de repede puteti scapa de soareci si sobolani cu ajutorul deratizarii?

O firma de deratizare poate extermina rozatoarele intr-o perioada de 2 pana la  5 zile. Acest lucru depinde de tipul de rozatoare care a infestat respectivul spatiu. Pentru eradicarea sobolanilor, operatiunea de deratizare va dura mai mult, asta datorita dimensiunii acestora.

Cum trebuie sa fie o momeala pentru a fi 100% eficienta in timpul operatiunii de deratizare?

Momeala trebuie sa fie in primul rand otravitoare doar pentru rozatoare. O alta caracteristica importanta este aceea ca momeala otravita trebuie sa actioneze lent. Momelile otravite nu trebuie sa dea imunitate in timp si sa fie cat mai atragatoare pentru soareci si sobolani.

De ce trebuie sa apelam la serviciile de deratizare? Care este importanta acestei operatiuni?

Soarecii si sobolanii au o reputatie de mamifere care distrug orice le iese in cale. Rozatoarele pot sa roada aproape orice, fara a tine cont de ceva. Pagubele materiale sunt doar unul dintre miile de motive pentru care trebuie sa apelati la deratizare.

Un alt lucru pe care trebuie sa il aveti in vedere, este faptul ca rozatoarele sunt purtatoare de boli. Inca din cele mai vechi timpuri, rozatoarele au fost vinovate de raspandirea a celor mai infricosatoare boli din istoria omenirii. Cateva dintre bolile pe care acestia le-au transmis sunt: ciuma, turbarea, antrax, trichineloza, toxiinfectii alimentare, bruceloza etc.

Faptul ca rozatoarele rod orice le iese in cale, face ca in urma lor sa se produca un val de mizerie. Aceasta mizerie atrage si alti daunatori, care pot infesta spatiile.

De cate ori pe an trebuie sa apelati la servicii de deratizare?

Este recomandat ca deratizarea sa se faca o data la 6 luni, primavara si toamna.

Despre Redactoe Ziarul De calafat

Check Also

Douăzeci si cinci de migranţi, depistaţi la P.T.F. Calafat ascunsi într-un microbuz

Poli i tii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu-P.T.F. Calafat au descoperit 25 deț ș …

Lasă un răspuns

Or wait 5 seconds
%d blogeri au apreciat: