Home / Politica / Scorul real al PSD la locale a fost de peste 40% . Iata adevarul

Scorul real al PSD la locale a fost de peste 40% . Iata adevarul

Site-ul Autorității Electorale Permanente ne spune că PSD a luat 35%, la numai 5 procente distanță de PNL. Este acesta tot adevărul? Nicidecum. Forța electorală a PSD a fost ascunsă sub denumiri înșelătoare. Iar dacă înțelegem forța electorală a PSD putem înțelege mai bine și șansele PNL și USR de a impune un guvern Cioloș 2.

Să ne uităm puțin la rezultatele electorale.

Dacă adunăm PSD (35%) cu PSD+UNPR (4,46) și cu UNPR (2,67), obținem un mult mai impresionant 41,27 (PSD/UNPR) la care se adaugă voturile ALDE (6,32).

Dar, dacă ne uităm cu atenție, suma procentelor de mai sus este de aproximativ 90%. Dacă admiteam că PMP a pierdut din viteză și nu va mai intra în Parlament, rămân ~85%. 48% (PSD+UNPR+ALDE) din 85% este echivalent cu 56%. Cam tot atâta ar trebui să își propună PSD+ALDE să obțină și după redistribuire.

Avand in vedere ca in ultimele luni trendul a fost clar pro PSD , iar inceputul campaniei apartine clar social democratilor ne putem astepta in mod obiectiv chiar la un scor mai bun decat la locale .

media-147964138248082500-1

Despre slasher

Check Also

Claudiu Manda si-a inceput fulminant mandatul de presedinte al comisiei SRI

Fostul colonel SRI Daniel Dragomir a fost audiat marți în Comisia parlamentară de control a …

Un comentariu

  1. Bancul zilei:

    Suzuki le știe pe toate

    Începutul anului școlar. Într-un liceu din America, diriginta îl prezintă clasei pe noul coleg: Sakiro Suzuki din Japonia.
    Începe ora:
    – Să vedem, cine știe cel mai mult despre istoria Americii.Read more …

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: