Home / PUBLICITATE / Sablarea, o metoda de curatare mai usoara si mai eficienta

Sablarea, o metoda de curatare mai usoara si mai eficienta

Sablarea, o metoda  de curatare mai usoara si mai eficienta

Sablarea  este o metoda de curatare a depunerilor dificile de pe diverse suprafete, suprafete delicate sau solide. Operatiunea de sablare se realizeaza cu ajutorul materialelor abrazive (nisip, margele de sticla etc.) care se proiecteaza pe o anumita suprafata cu ajutorul unui aparat de sablat profesional. Cu ajutorul acestei metode, suprafetele se curata sau se reconditioneaza.

Aceasta metoda de curatare este realizata de regula de catre firme specializate in domeniul sablarii.

Ce fel de depuneri pot fi curatate cu ajutorul sablarii?

Metoda de curatare cu ajutorul sablarii poate indeparta depuneri ca:

 • pete sau depuneri de vopsea
 • pete de adezivi, lipici
 • depuneri sau pete de rugina
 • poate indeparta depunerile de mucegai
 • poate indeparta grasimile sau chiar uleiurile

Curatarea prin sablare poate fi utilizata cu succes in diferite ramuri industriale:

 • industria constructiilor
 • industria constructoare si de restaurare auto
 • industria farmaceutica
 • industria alimentara etc.

Exista mai multe tipuri de sablare:

 1. Sablarea cu nisip: Aceasta metoda de sablare este poate cea mai cunoscuta metoda dintre toate. Pentru aceasta metoda de curatare este folosit nisipul. Nisipul este un material preferat pentru sablare, deoarece curata foarte bine suprafetele datorita duritatii, este accesibil si are un pret foarte avantajos. Acest tip de sablare este preferat in special pentru curatarea sau prelucrarea pieselor din metal ori sticla.
 2. Sablarea cu gheata carbonica: Aceasta metoda este una dintre cele mai noi metode de sablare. Gheata carbonica este defapt dioxid de carbon in stare solida. Sablarea cu CO2 este preferata in special in institutii sanitare, deoarece este ecologica si nu produce coroziune. De asemenea, cu ajutorul acestei metode se pot curata si echipamente electrice. Aceasta tehnica de sablare, este o tehnica uscata, care nu conduce electricitatea.
 3. Sablarea cu bicarbonat de sodiu: Bicarbonatul de sodiu este unul dintre cei mai moi abrazivi. Aceasta calitate a sa, il face un material ideal atunci cand vine vorba de curatare si restaurare. Bicarbonatul de sodiu este un material preferat in special de catre restauratori. Cu ajutorul acestei metode pot fi curatate suprafete extrem de delicate, precum sticla. Bicarbonatul de sodiu este ecologic si nu afecteaza in vreun fel mediul inconjurator.

Nu incercati sa apelati la persoane neinstruite pentru a beneficia de lucrari de sablare. O persoana care nu a fost instruita corect, poate crea daune iremediabile unei suprafete, indiferent daca este o suprafata dura sau o suprafata mai delicata.

Despre Redactoe Ziarul De calafat

Check Also

LAVANDA PENTRU INFRUMUSETAREA GRADINILOR

Plante in ghivece si plante mature pentru infrumusetarea curtilor si gradinilor. Se mentin tot anul …

Leave a Reply

FACEBOOK LIKE close[x]
Or wait 50 countdown seconds
%d blogeri au apreciat: