Home / Actualitate / Să nu te pui cu rușii. E incredibil ce le-au făcut astăzi teroriștilor

Să nu te pui cu rușii. E incredibil ce le-au făcut astăzi teroriștilor

După atentatele de la Paris, care au avut loc vineri (13 noiembrie), Europa a anunțat că va ataca poziții ale ISIS, în contextul în care gruparea teroristă a revendicat atacul din Franța. Marți (17 noiembrie), Rusia a bombardat intens mari poziții ale grupării jihadiste Statul Islamic la Rakka, fief al islamiștilor în Nordul Siriei.

Atentatele de la Paris s-au soldat cu 132 de morți și 350 de răniți. Președintele francez Francois Hollande a anunțat că urmează să atace gruparea ISIS. Așadar, duminică (15 noiembrie) Franța a bombardat Rakka.

Marți (17 noiembrie), a intervenit și Rusia, care atacat masiv poziții cheie ale grupării teroriste ISIS, relatează Digi24. Surse guvernamentale franceze au declarat că rușii bombardează Ralla, fief al islamiștilor, deoarece ar fi devenit conștienți de amenințarea reprezentată de Statul Islamic.

Atacurile aviației ruse intervin în contextul în care președintele Vladimir Putin a anunțat că Moscova își va intensifica raidurile aeriene în spațiul sirian, după ce Serviciul Feudal de Securitate (FSB, ex-KGB) a confirmat că o bombă la bordul avionului rus Airbus 321, cu 224 de persoane la bord, a provocat prăbușirea, la 31 octombrie în Peninsula Sinai. Statul Islamic a revendicat doborârea avionului rusesc de pasageri, care zbura pe ruta Sharm-el-Sheik (Egipt)- Sankt-Petersburg (Rusia), precum și atentatele de vineri (13 noiembrie), din Paris.Se pare ca bombardamentele rusesti au avut o forta teribila care i-a uimit pana si pe specialistii militari .

rusia_isis

Despre slasher

Check Also

Primarul Ciobanu aduce lamuriri privind un subiect de interes public

Referitor la discutiile aparute in spatiul public privind un imprumut realizat de catre Primaria si …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *