Home / Monden / Romanul care parcurge Dunarea innot a ajuns la Calafat

Romanul care parcurge Dunarea innot a ajuns la Calafat

Avram Iancu, bibliotecarul de 41 de ani, din Petroşani, care a început în 20 iunie să străbată Dunărea înot, în încercarea de a stabili un record mondial, a ajuns ieri la Calafat unde a fost intampinat de primarul Avram Iancu .

Avram Iancu a luat startul în cursa pe care şi-a propus să o realizeze înot de la izvoarele Dunării până la Marea Neagră în data de 20 iunie, din oraşul Donaueschingen, din Germania. Bibliotecarul din Petroşani doreşte să stabilească un record mondial prin parcurgerea Dunării din Munţii Pădurea Neagră şi până la Sulina, fără costum de neopren.

Avram Iancu are 41 de ani şi este bibliotecar în oraşul Petroşani, din judeţul Hunedoara. Şi-a propus să parcurgă Dunărea înot, de la izvoare până la vărsare, în 60 de zile, fără să poarte costum de neopren.

Dacă va reuşi, Avram Iancu va deveni primul om care reuşeşte să înoate toată Dunărea doar în slip şi cu cască pe cap. Înaintea sa, sunt doi înotători din Slovenia şi Canada care au parcurs distanţa fiind îmbrăcaţi în costum de neopren şi având labe de înot.

Petroşeneanul Avram Iancu are numeroase recorduri. El este primul român care a reuşit să traverseze Canalul Mânecii, având doar slip şi cască. Performanţa a fost realizată în august 2016, după 18 ore de înot. Cu un an înainte, în iunie 2015, Avram Iancu a înotat în Dunăre, din dreptul localităţii brăilene Gropeni până la Galaţi. Atunci a parcurs aproximativ 42 de kilometri în 10 ore.

„Azi am facut 49 de km, intre borna 811 si 762.
Am trecut pe la borna 800, apoi am ajuns in Calafat unde am fost asteptat de domnul primar. Apoi am lasat in urma si Vidinul cu a sa cetate foarte frumoasa.” a scris acesta dupa vizta la Calafat pe facebook . Romanul Care Parcurge Dunarea Innot A Ajuns La Calafat

Despre slasher

Check Also

Meteorologii au anunţat prognoza până la PRIMĂVARĂ : In februarie vine iarna !

arna mai aşteaptă până să-şi intre cu adevărat în drepturi. Prima jumătate a lunii ianuarie …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *