Home / PUBLICITATE / România, sub cod portocaliu şi galben de caniculă pentru următoarele zile. Harta zonelor afectate

România, sub cod portocaliu şi galben de caniculă pentru următoarele zile. Harta zonelor afectate

în cursul zilei de luni, 10 august, valul de căldură va persista în vestul şi nord-vestul ţării, dar se va extinde şi în regiunile estice şi, local, în cele sudice. În Maramureş, Crişana, Banat, Moldova, cea mai mare parte a Munteniei, sudul Olteniei şi vestul Transilvaniei, se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 35…36 de grade şi izolat 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Codul galben de caniculă se extinde în toată ţara în zilele de marţi şi miercuri, valul de căldură urmând să se intensifice şi să cuprindă toate regiunile. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35….37 de grade şi izolat 38 de grade, iarindicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi local pragul critic de 80 de unităţi, în zonele de câmpie şi podiş. Iată harta cu judeţele aflate sub cod galben, şi cele trei aflate sub cond portocaliu.

Situaţia la vecinii din vest e şi mai gravă. Ministerul român de Externe a transmis o atenţionare de călătorie pentru Ungaria, unde a fost instituit cod roşu de caniculă pentru majoritatea regiunilor. Acelaşi lucru este valabil şi pentru Croaţia şi Italia.

Medicii îi atenţionează pe oameni să se hidrateze corespunzător, cu minimum doi litri de apă de zi, să evite consumul de alcool şi cafea, dar şi deplasările între orele 11 – 18.

temp_judete_lssank9a5819vj3grvtt8an74kc0a105_219_88862400

Facebook Comments

Despre slasher

Check Also

Ulei de lavanda produs la Calafat

Uleiul de lavanda poate fi utilizat atat pentru tenul sensibil, uscat si mai ales matur, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × five =

%d blogeri au apreciat: