Home / Actualitate / Rast-Case primite din partea statului, vândute de sinistraţi la mica publicitate: „Nu ne strică un ban în plus. Nu avem ce să facem cu locuinţele de la Guvern“

Rast-Case primite din partea statului, vândute de sinistraţi la mica publicitate: „Nu ne strică un ban în plus. Nu avem ce să facem cu locuinţele de la Guvern“

Sute de familii din comuna doljeană Rast au rămas în anul 2006 fără un acoperiş deasupra capului în urma inundaţilor. Guvernul României a alocat 15 milioane de euro pentru construcţia unui nou sat. Oamenii din comuna doljeană Rast au început să îşi vândă casele primite de la Guvern, iar în momentul de faţă majoritatea au fost scoase la mica publicitate. Preţul porneşte de 4.000 de euro şi poate ajunge şi la 7.000 de euro. „Nu ne strică un ban în plus. Nu avem ce să facem cu locuinţele de la Guvern. Sunt mici, iar familia noastră este mare. Casa este parasite şi a început deja să se degradeze, aşa că mai bine am scos-o la vânzare. Noi nu o să ne mutăm niciodată în noul sat“, a povestit un localnic din comuna doljeană Rast.

Sinsitraţii din Dolj îşi vând casele primite de la Guvern
800 de case au fost construite în Rastul nou: 300 de ANL, 44 de locuinţe de Gigi Becali, 10 de Biserica Ortodoxă, iar restul au fost ridicate cu banii primiţi de la stat. Satul în 2016 este aproape pustiu, iar majoritatea caselor sunt de vânzare. Imediat după ce au intrat în posesia caselor, oamenii au început să vândă geamurile, aşa că acum sunt înlocuite cu altele din lemn. „S-au furat multe bunuri în sat. Hoţii ştiu că majoritatea caselor nu sunt locuite, aşa că au intrat şi au luat tot. Unele familii ş-au bătut joc de banii Guvernului. Acum 10 ani erau toată lumea era disperată că nu avea un acoperiş deasupra capului, iar acum nu ştiu cum să facă să vândă casele. Cine poate să mai înţeleagă ceva“, a declarat Dorina Dumitru.

Preţul caselor scoase la vânzare poneşte de la 4.000 de euro
3.000 de personae au fost evacuate de urgenţă în anul 2006 din comuna doljeană Rast. Oamenii au stat opt luni de zile în taberele de sinistraţi până au fost ridicate noile case.
Sursa-http://adevarul.ro

627x0

Despre slasher

Check Also

Urmărit internațional prins la PTF Calafat

Conform IPJ Dolj, pe 6 iulie a.c., poliţişti de investigații criminale din cadrul Inspectoratului de …

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: