Home / Politica / PSD rămâne infipt la guvernare. Rotație de cadre la vârful Guvernului cu acordul lui Ciolos

PSD rămâne infipt la guvernare. Rotație de cadre la vârful Guvernului cu acordul lui Ciolos

PSD rămâne piua întâi a guvernării. Pentru a arăta că s-au dezlipit de Guvernul Ponta, cu acordul lui Dacian Cioloș, social-democrații sub atenta coordonare a noului vicepremier Vasile Dâncu au mișcat strategic pioni importanți.surse-sah1

Astfel atotputernicul secretar general al Guvernul Ponta, discretul Ion Moraru a fost mutat pe un post de secretar de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului, iar în locul său a fost adus Sorin Sergiu Chelmu, fost secretar general la Agricultură. Pe loc a rămas pe post de secretar de stat în aceeași Cancelarie a premierului și Andrei Rizoiu, mâna dreaptă a lui Ion Moraru.

Mișcările au fost doar aprobate de premier, pentru că în fapt artizanul a fost Vasile Dâncu. O listă cu oamenii credincioși actualei conduceri a PSD circulă deja prin Palatul Victoria și va fi pusă în execuție în perioada imediat următoare. Indezirabili au devenit și oamenii lui Gabriel Oprea și cei ai lui Daniel Constantin și Călin Popescu Tăriceanu.

____
In iulie 2014, Ion Moraru a fost audiat in dosarul Microsoft. Ion Moraru a spus atunci ca a dat declaratii in calitate de martor. Ulterior, el a revenit la DNA pentru a duce mai multe documente privind licentele IT pentru scoli.

Potrivit sursei citate, Sorin Sergiu Chelmu a fost secretar general in cadrul Departamentului pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediul de Afaceri si Turism in Guvernul Ponta 4. A mai fost in doua randuri secretar general la Ministerul Agriculturii, intre 2005-2009 si intre 2012-2013.

Despre slasher

Check Also

Claudiu Manda si-a inceput fulminant mandatul de presedinte al comisiei SRI

Fostul colonel SRI Daniel Dragomir a fost audiat marți în Comisia parlamentară de control a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *